Ilmaus ”en katso televisiota” venäjäksi on ”Я не смотрю телевизор” (Ya ne smotryu televizor). Tämä yksinkertainen lause saattaa vaikuttaa vaarattomalta, mutta se voi paljastaa paljon henkilön tavoista, arvoista ja uskomuksista.

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää konteksti, jossa tätä ilmausta käytetään. Aiemmin televisio oli monien ihmisten ensisijainen viihteen ja tiedon lähde. Internetin ja muiden mediamuotojen nousun myötä televisiosta on kuitenkin tullut vähemmän keskeinen asema ihmisten elämässä. Jotkut ihmiset ovat päättäneet jättää television kokonaan pois elämästään useista syistä.

Yksi yleinen syy, miksi ihmiset saattavat sanoa ”en katso televisiota”, on se, että he kokevat television olevan ajanhukkaa. He saattavat kokea, että ohjelmat eivät ole älyllisesti stimuloivia tai että mainokset ovat manipuloivia ja harhaanjohtavia. He saattavat myös uskoa, että televisio kannustaa passiiviseen, kulutustahoiseen elämäntapaan, jossa ihmiset ovat enemmän huolissaan tavaroiden ostamisesta kuin osallistumisesta ympäröivään maailmaan.

Toinen syy, miksi joku saattaa sanoa ”en katso televisiota”, on se, että he ovat huolissaan ohjelmien laadusta. He saattavat kokea, että sisältö on pinnallista tai jopa loukkaavaa. He voivat myös olla huolissaan tiettyjen ohjelmien vaikutuksista katsojiin, erityisesti lapsiin.

On myös syytä huomata, että jotkut ihmiset eivät ehkä katso televisiota käytännön syistä. Heillä ei ehkä ole televisiota, tai he voivat yksinkertaisesti suosia muita mediamuotoja, kuten kirjoja, podcasteja tai videopelejä.

Oli syy mikä tahansa, sanonta ”en katso televisiota” voi olla voimakas lausunto henkilön arvoista ja prioriteeteista. Se viittaa siihen, että he ovat tietoisia siitä, miten he viettävät aikaansa ja mille he altistavat itsensä. Se voi myös olla merkki halusta mielekkäämpiin, kiinnostavampiin viihteen ja tiedon muotoihin.

Lopuksi sanonta ”en katso televisiota” venäjäksi on yksinkertainen mutta paljastava lausunto. Se voi osoittaa henkilön asenteet mediaa, kulutusta ja henkistä sitoutumista kohtaan. Se voi myös heijastaa käytännön näkökohtia, kuten teknologian saatavuutta. Olipa syy mikä tahansa, tämä lause viittaa siihen, että puhuja on tietoinen siitä, miten he viettävät aikaansa ja mihin he haluavat olla tekemisissä.

Useasti Venäjällä näin sanottaessa annetaan ymmärtää, että tiedostaa RT:n ( entinen Russia Today) suoltavan valheellista propagandaa.

Suomessa tätä ilmaisua käyttävät yleensä ”Omilla Aivoilla Ajattelijat” jotka ovat kopioineet sen Telegramista muilta hörhöiltä ja kokevat siten olevansa muita kansalaisia älykkäämpiä eli niin sanotusti ”heränneitä”.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta