Maavoimien pääharjoitus Kontio 22, joka pidettiin Pohjois-Karjalassa 25.11.-2.12.2022, oli Suomen armeijalle merkittävä tapahtuma. Harjoitus kokosi yhteen armeijan eri valmiudet ja osastot sekä varusmiehet ja reserviläiset tehostamaan heidän kykyään toimia tehokkaasti nopeissa ja vaativissa tilanteissa.

Harjoituksen tarkoituksena oli testata armeijan toimintavalmiutta ja parantaa armeijan eri alojen välistä yhteistyötä. Harjoitukseen osallistuneet sotilaat saivat mahdollisuuden osoittaa taitojaan ja ammattitaitoaan sekä työskennellä joukkueena yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Harjoitus tarjosi myös sotilaille mahdollisuuden hioa taktista ja strategista päätöksentekokykyään.

Kontio 22:ssa osallistui yhteensä 8 000 sotilasta, joista noin 4 800 varusmiestä ja 2 000 reserviläistä. Osa reserviläisistä toimi harjoituksen aikana muiden reserviläisten ohjaajina jakaen tietojaan ja kokemuksiaan vertaistensa kanssa.

Harjoitus suoritettiin haastavassa ympäristössä, jossa sotilaat joutuivat kamppailemaan ankarista sääolosuhteista, vaikeasta maastosta ja simuloiduista vihollisen hyökkäyksistä. Skenaario suunniteltiin toistamaan tosielämän tilanne, jossa armeijan olisi toimittava nopeasti ja tehokkaasti uhan neutraloimiseksi.

Kontio 22 oli paitsi maavoimille tilaisuus testata toimintavalmiuttaan, myös sotilaille itselleen arvokasta kokemusta ja koulutusta. Harjoituksessa he pystyivät soveltamaan harjoitteluaan käytännössä ja oppimaan kokemuksistaan. Se tarjosi myös mahdollisuuden eri yksiköiden sotilaille tehdä yhteistyötä, rakentaa suhteita ja parantaa heidän kykyään tehdä yhteistyötä ja kommunikoida tehokkaasti.

Kokonaisuudessaan Kontio 22 oli erittäin onnistunut harjoitus, joka saavutti tavoitteensa armeijan toimintavalmiuden parantamisessa ja yhteistyön parantamisessa armeijan eri alojen välillä. Se oli myös arvokas tilaisuus sotilaille saada kokemusta ja koulutusta sekä työskennellä yhdessä joukkueena kohti yhteistä päämäärää. Harjoitus osoitti Suomen armeijan korkeaa ammattitaitoa ja asiantuntemusta sekä sitoutumista korkean valmiuden ylläpitämiseen kansallisen turvallisuuden mahdollisiin uhkiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta