Venäjän kansalaiset ovat eläneet pitkään poliittisesti epävakaassa ympäristössä. Maan historia on ollut täynnä sotia, vallankumouksia, sortoa ja kriisejä, jotka ovat jättäneet syvät haavat venäläisten mieliin. Kremlin valheet ovat osa tätä perinnettä, joka on syvälle juurtunut venäläiseen yhteiskuntaan.

Venäjän hallitus onnistuu pitämään kansalaisensa otteessaan monin eri tavoin. Yksi tärkeimmistä keinoista on median hallinta. Venäjällä hallitus valvoo tiukasti tiedotusvälineitä, ja sen avulla hallitus voi hallita kansalaisten mielipiteitä. Venäjän valtion media on usein valhetta ja propagandaa, joka vääristelee tapahtumia ja esittää Venäjän valtion aina oikeassa olevana.

Toinen tärkeä tekijä on Venäjän kansallistunne. Venäläiset ovat ylpeitä maastaan ja sen historiasta, ja heillä on usein vahva usko Venäjän voimaan ja merkitykseen maailmassa. Venäjän hallitus käyttää tätä kansallistunnetta hyväkseen ja yrittää saada kansalaiset uskomaan, että Venäjä on aina uhri ja että länsimaat yrittävät aina vahingoittaa Venäjää.

Lisäksi Venäjän hallitus onnistuu pitämään kansalaiset kontrollissaan käyttämällä pelkoa ja väkivaltaa. Venäjän hallitus on tunnettu ihmisoikeusloukkauksistaan, mielivaltaisista pidätyksistä ja rankaisemattomuudesta. Tällainen ympäristö luo ilmapiirin, jossa kansalaiset eivät uskalla kyseenalaistaa valtion propagandaa.

Lopuksi, Venäjän kansalaisten koulutustaso ja tiedonkulku ovat myös tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miksi venäläiset uskovat Kremlin valheisiin. Venäjällä ei ole vapaata lehdistöä, ja monet kansalaiset eivät pysty saamaan tietoa esimerkiksi Venäjän ulkopuolella tapahtuvista asioista. Lisäksi koulutusjärjestelmässä ei painoteta kriittistä ajattelua eikä opeteta medialukutaitoa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Venäjän kansalaisten usko Kremlin valheisiin on monien eri tekijöiden yhteisvaikutus. Venäjän hallitus onnistuu pitämään kansalaiset kontrollissaan median hallinnan, kansallistunteen, pelon ja väkivallan avulla. Lisäksi tiedonkulku on rajoitettua.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta