Lukuaika: < 1 minuutti

UFO:t ovat olleet pitkään kiistanalainen aihe, josta on käyty vilkasta keskustelua eri yhteiskuntakerroksissa. Vaikka suurin osa näistä tapauksista on luonnollisia ilmiöitä tai selitettävissä olevia lentokoneita, on olemassa pieni osa tapauksista, jotka ovat pysyneet arvoituksellisina ja jotka ovat saaneet monet ihmiset uskomaan, että meitä vierailevat avaruusoliot.

UFO:t ovat herättäneet kiinnostusta jo pitkään. Ensimmäiset raportit UFO:sta ajoittuvat 1940-luvulle, mutta niistä on tullut erityisen merkittäviä 1960-luvulta lähtien, kun Yhdysvaltain ilmavoimat aloitti Project Blue Book -tutkimuksen raporteista – lentävien lautasten tutkimiseksi. Vaikka projekti lopetettiin vuonna 1969, ne ovat edelleen kiinnostuksen kohteena ympäri maailmaa.

Näitä on usein havaittavissa satunnaisesti tai niitä voidaan havaita tarkoituksella, kun ihmiset etsivät merkkejä avaruusolentojen vierailusta. Usein näistä raportoidaan lentokoneista tai satelliiteista, mutta jotkut raportit kuvailevat outoja lentäviä esineitä, jotka näyttävät olevan hallitsemattomia tai liikkuvan epätavallisella tavalla. Nämä UFO:t ovat yleensä ilmiöitä, jotka eivät ole selitettävissä ilmakehän tai teknologisten ongelmien kautta.

Vaikka monet objektit ovatkin olleet selitettävissä, on olemassa tapauksia, jotka ovat jääneet arvoituksellisiksi. Esimerkiksi vuonna 2004 Yhdysvaltain laivasto julkaisi videon, joka oli kuvattu USS Nimitz -lentotukialukselta ja joka näytti lentävältä tunnistamattomalta esineeltä joka ei ollut selitettävissä. Videota analysoitiin perusteellisesti, mutta sitä ei voitu selittää millään tunnetulla teknologialla. Vaikka tällaisia tapauksia on ollut vähän, ne ovat silti herättäneet mielenkiintoa ja spekulaatioita.

UFO:t ovat edelleen kiistanalainen aihe, ja asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, ovatko ne todisteita avaruusolentojen vierailusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö