Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjä on viime vuosina ollut otsikoissa kansainvälisen yhteisön kanssa käymistensä konfliktien vuoksi. Yksi tärkeimmistä syistä näihin konflikteihin on Venäjän jatkuva kansainvälisten sopimusten rikkominen.

Yksi merkittävä esimerkki tästä on Krimin niemimaan valtaaminen vuonna 2014. Venäjä loukkasi silloin kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, kun se anasti alueen Ukrainalta. Tämä aiheutti valtavan kansainvälisen vastareaktion ja Venäjää vastaan asetettiin talouspakotteita.

Venäjä on myös rikkonut useita muita kansainvälisiä sopimuksia, kuten Geneven sopimuksia, jotka koskevat sotavankeja ja suojelua siviileille konfliktialueilla. Venäjän tukemat separatistit Itä-Ukrainassa ovat rikkoneet näitä sopimuksia monia kertoja, käyttäen muun muassa kiellettyjä miinatyyppejä.

Lisäksi Venäjä on rikkonut kemiallisten aseiden kieltosopimusta, joka kieltää kemiallisten aseiden käytön ja tuotannon. Venäjä on käyttänyt kemiallisia aseita Syyriassa ja Skripal-myrkytysiskussa Isossa-Britanniassa.

Venäjän jatkuva sopimusten rikkominen on aiheuttanut huolta kansainvälisessä yhteisössä ja se on johtanut useisiin talouspakotteisiin ja muihin toimiin Venäjää vastaan. Venäjän käyttäytymisellä on myös vaikutuksia kansainväliseen turvallisuuteen ja maailmanpolitiikan vakauden säilyttämiseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Venäjän jatkuva kansainvälisten sopimusten rikkominen on aiheuttanut huolta ja epävarmuutta kansainvälisessä yhteisössä. On tärkeää, että Venäjä noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, jotta voidaan edistää rauhaa ja vakautta maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö