On tärkeää korostaa, että EU ei pakota ketään syömään hyönteisiä. Tämä lisäys tehtiin pikemminkin mahdollistamaan uusien, kestävämpien proteiinilähteiden saatavuus. Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan erittäin hyviä, ja ne ovat myös kestävä ja ympäristöystävällinen proteiinin lähde. Ne vaativat vähemmän viljelysmaata ja vettä, ja niiden tuottaminen aiheuttaa vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin esimerkiksi nautakarjan kasvatus.

EU:lla on kuitenkin tarkat säännöt siitä, miten pakkausmerkinnät tulee esittää. Kuluttajilla on oikeus tietää, mitä he ostavat, ja siksi EU vaatii, että kaikki elintarvikkeet on merkittävä selkeästi ja ymmärrettävästi. Tämä koskee myös hyönteisiä, jos niitä käytetään elintarvikkeissa.

On myös tärkeää huomata, että hyönteisten käyttö ei ole uusi ilmiö. Hyönteisiä on syöty eri puolilla maailmaa jo vuosituhansien ajan. Esimerkiksi Thaimaassa, Kiinassa ja Meksikossa hyönteiset ovat perinteisiä herkkuja. Hyönteisiä käytetään myös eläinten rehuna. Kuitenkin, lännessä hyönteisten syöminen on ollut pitkään tabu, joka on hidastanut hyönteisten käytön leviämistä.

Vaikka hyönteisten syöminen voi tuntua vierailta ja epämiellyttäviltä monille eurooppalaisille kuluttajille, se voi olla yksi keino vastata ympäristöhaasteisiin ja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen. EU ei pakota ketään syömään hyönteisiä, mutta se mahdollistaa uusien ja kestävämpien proteiinilähteiden saatavuuden. On tärkeää, että kuluttajat saavat selkeää tietoa elintarvikkeistaan ja että uusien proteiinilähteiden käyttö otetaan vastaan avoimin mielin.

Faktabaari kertoo lisää:

https://faktabaari.fi/fakta/uutinen-hyonteisravinnosta-aiheutti-disinformaatioaallon-euroopassa/: #Disinformaatio #Hyönteiset #OmillaAivoillaAjattelijat

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta