Lukuaika: < 1 minuutti

Hengityksensuojaimet ovat tärkeä osa monia terveydenhuollon toimia, joilla pyritään estämään tarttuvien tautien leviämistä. Erityisesti viime vuosina, COVID-19-pandemian aikana, hengityksensuojaimien käyttö on yleistynyt voimakkaasti. Mutta miksi juuri hengityksensuojaimet ovat tärkeitä virusten leviämisen estämisessä?

Virukset leviävät pääasiassa ilmateitse, kun sairastunut henkilö hengittää, puhuu, yskii tai aivastaa. Virukset voivat kulkeutua ilmassa pisaroina, joita syntyy puhuessa tai yskittäessä, tai aerosoleina, jotka ovat pieniä hiukkasia, jotka leijuvat ilmassa. Tämä tarkoittaa, että hengityksen suojaaminen voi auttaa estämään virusten leviämistä.

Hengityksensuojaimet, kuten N95- ja kirurgiset maskit, ovat suunniteltu suojaamaan käyttäjäänsä tarttuvilta taudeilta. N95-hengityssuojaimet ovat tehokkaita estämään pieniä hiukkasia, mukaan lukien aerosolit, jotka voivat sisältää viruksia. N95-hengityssuojaimet sopivat tiiviisti kasvojen ympärille, mikä estää ilman kiertämisen maskin reunojen kautta.

Kirurgiset maskit, joita kutsutaan myös lääketieteellisiksi maskeiksi, ovat suunniteltu suojaamaan käyttäjää pisaroilta, jotka syntyvät yskimisen tai puhumisen aikana. Nämä maskit sopivat tiiviisti kasvojen ympärille, mutta niiden tarkoitus on estää käyttäjää levittämästä pisaroita ympäröivään ilman. Tämä auttaa estämään tartunnan leviämistä muihin ihmisiin.

On tärkeää huomata, että hengityssuojaimet eivät ole täydellinen ratkaisu virusten leviämisen estämiseksi. Hengityssuojainten käyttö tulisi aina yhdistää muihin tartunnan ehkäisyn toimiin, kuten hyvään käsihygieniaan ja turvavälien noudattamiseen. Käyttäjän tulee myös huolehtia maskin oikeasta käytöstä, kuten maskin pukemisesta ja riisumisesta oikein sekä sen vaihtamisesta säännöllisesti.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/feb/27/dont-believe-those-who-claim-science-proves-masks-dont-work

Lue myös tämä:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö