Lukuaika: < 1 minuutti

Roman Rotenberg on venäläinen liikemies, joka on herättänyt kiistaa Venäjän ja Suomen välillä omistamansa Jokerit Helsingin siirryttyä KHL-liigaan vuonna 2014. Nyt Roman on antanut lausunnon jossa syyttää Suomalaisia russofobiasta.

Kuitenkin on tärkeää ymmärtää, että russofobia ei johdu Rotenbergin toimista, vaan se on seurausta Venäjän omista toimista. Venäjä on viime vuosina tehnyt useita toimia, jotka ovat herättäneet kritiikkiä ja huolta kansainvälisellä tasolla. Esimerkiksi Venäjän toimet Ukrainassa, Krimin miehitys ja ihmisoikeusloukkaukset ovat herättäneet laajaa huolta ja kritiikkiä.

Lisäksi Venäjän hallinto on usein käyttänyt ulkopolitiikkaansa uhkailevalla ja aggressiivisella tavalla, mikä on vahingoittanut Venäjän mainetta ja luonut epäluuloa muiden maiden suhteen. Tällainen käytös on johtanut siihen, että monilla on huolta Venäjän vaikutusvallasta ja sen pyrkimyksistä vaikuttaa muiden maiden sisäisiin asioihin.

Rotenbergin sanomisien voidaan nähdä olevan seurausta näistä Venäjän omista toimista. On tärkeää tunnistaa, että Venäjä on itse luonut tilanteen, jossa sen vaikutusvallasta on tullut epäilyksiä ja epäluuloa. Se että raakalaismainen siviilien teurastaminen jatkuu edelleen Ukrainassa aiheuttaa väistämättä Suomen kansalaisten haluttomuuteen olla tekemisissä Venäjän Federaation jääkiekon kanssa.

Rotenbergia ei siis tulisi syyttää näistä mielipiteistään vaan hänen toimiaan tulisi tarkastella laajemmassa kontekstissa. On tärkeää, että Venäjä tunnistaa omat toimensa ja pyrkii rakentamaan parempia suhteita muihin maihin. Vain tällä tavalla Venäjä voi vähentää epäilyksiä ja epäluuloa, ja parantaa suhteita muiden maiden kanssa.

Suomen ja Venäjän väliset suhteet olivat tärkeitä, mutta niiden tulisi perustua kunnioitukseen ja yhteistyöhön. On tärkeää, että molemmat maat pyrkivät rakentamaan suhteita, jotka perustuvat luottamukseen ja avoimuuteen. Tämä edistäisi rauhaa ja vakautta alueella, ja auttaisi luomaan paremman tulevaisuuden kaikille.

Niin kauan kuin Putin aiheuttaa kärsimystä Euroopassa on turha edes kuvitella saavansa sääliä sanomisilleen. Venäjän Federaatio on itse repinyt vanhat haavat auki ja niiden korjaatumiseen menee väistämättä seuraava 100 vuotta.

Fuck Putin, Slava Ukraini!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö