Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ennustanut, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin sisäpiiri koituu lopulta tämän kohtaloksi. Zelenskyin mukaan Putinin omat sisäpiiriläiset tulevat havahtumaan siihen, kuinka hauraassa asemassa Putinin hallinto on, ja tämän jälkeen Putinin päivät ovat luetut.Putinin sisäpiiri koostuu suurelta osin kovan linjan entisistä KGB-upseereista, joita Putin on tuntenut vuosikymmenien ajan. Asiantuntijoiden mukaan on epätodennäköistä, että nämä kääntyisivät Putinia vastaan, koska näiden oma asema on sidoksissa Putinin valtaan. Kuitenkin, jos Putinin hallinnon heikkous tuntuu Venäjän valtion sisällä, kuten Zelenskyi ennustaa, tämä voi johtaa sisäpiiriläisten uskollisuuden murtumiseen.

Venäjän valtion sisäiset haasteet ovat kasvaneet viime aikoina. Talouden epävakaus ja koronapandemian aiheuttama kriisi ovat lisänneet Venäjän kansalaisten tyytymättömyyttä hallintoon. Myös Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka, kuten Ukrainan miehitys ja sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, ovat heikentäneet Putinin asemaa kansainvälisellä näyttämöllä.Zelenskyin kommentit ovat herättäneet kiinnostusta kansainvälisessä mediassa ja asiantuntijoiden keskuudessa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että Putinin hallinto on osoittanut kykyä säilyttää valtansa aiemmin kohtaamissaan haasteissa, ja Putinin valtakaudella Venäjällä on toteutettu laaja kirjo toimia, joiden avulla Putin on vahvistanut omaa asemaansa.

On myös mahdollista, että Zelenskyin kommentit ovat osa Ukrainan strategiaa saada kansainvälistä tukea Venäjän toimia vastaan. Ukraina on kärsinyt Venäjän aggressiivisesta ulkopolitiikasta ja on edelleen konfliktin kourissa Itä-Ukrainassa. Zelenskyin kommentit voivat olla yritys painostaa Venäjää rauhanomaisiin ratkaisuihin Ukrainan tilanteessa.

Kaiken kaikkiaan Zelenskyin kommentit Putinin sisäpiiristä ja sen mahdollisesta kapinasta ovat mielenkiintoisia, mutta ne eivät välttämättä toteudu. Putinin hallinto on osoittanut kykyä säilyttää valtansa aiemmissa haasteissa, ja Putinin sisäpiiriläisten uskollisuus on edelleen

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö