#Perussuomalaiset-puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on herättänyt keskustelua väittämällä, että nykyään ei saa enää sanoa mitään ilman pelkoa siitä, että joku loukkaantuu. Purra on vedonnut hashtagiin #1984 perustellakseen näkemystään.

Orwellin vuonna 1949 julkaisema teos ”1984” kuvaa totalitaristista yhteiskuntaa, jossa valvonta on äärimmäisen tiukkaa ja yksilön vapaus on rajoitettu. Purran viittaus tähän teokseen vihjaa siis siihen suuntaan, että hän kokee yhteiskunnan nykytilan olevan samankaltainen kuin teoksen dystopiassa.

Kriitikot ovat huomauttaneet, että sananvapaus ei tarkoita sitä, että saa ilmaista mitä tahansa ilman seurauksia. Lisäksi he ovat muistuttaneet, että sananvapaus tarkoittaa myös muiden oikeutta ilmaista oma mielipiteensä, ja että sananvapaus ei tarkoita sitä, että kukaan saisi kritisoida toisten mielipiteitä.

Kriitikot ovat myös korostaneet sitä, että sananvapaus ei tarkoita sitä, että loukkaaminen olisi hyväksyttävää. Purran mukaan sananvapautta rajoitetaan liikaa, mutta monien mielestä sananvapautta rajoitetaan liian vähän. He korostavat sitä, että sananvapaus ei tarkoita sitä, että saa vapaasti solvata tai syrjiä muita ihmisiä, ja että kaikkien tulisi kohdella toisiaan kunnioittavasti.

Kalasteleeko Riikka tässä nyt Putinisteja äänestämään?

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta