Ramzan Kadyrov on #Tsetsenian tasavallan johtaja ja yksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista poliitikoista. Hän on ollut virassa vuodesta 2007, kun hänet nimitettiin presidentiksi Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimesta. Kadyrovilla on läheiset suhteet Venäjän hallintoon, ja hän on tunnettu tiukasta otteestaan ​​ja kyvystään hallita aluettaan.

Venäjän sota Ukrainassa alkoi vuonna 2014, kun Venäjä anasti Krimin niemimaan Ukrainalta. Tämä johti aseelliseen konfliktiin Itä-Ukrainassa, jossa Venäjä on tukenut kapinallisia. Kadyrov on ollut tärkeässä roolissa Venäjän sotilaallisessa toiminnassa Ukrainassa.

Kadyrov on toiminut Venäjän hallinnon lähettämien vapaaehtoisten joukkojen, ”Donbassin vapaaehtoispataljoonien” johtajana Itä-Ukrainassa. Nämä pataljoonat koostuvat venäläisistä vapaaehtoisista, jotka taistelevat Ukrainan hallintoa vastaan. Kadyrov on myös tarjonnut suojeluaan Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa sijaitseville Venäjän suurlähetystön tiloille.

Kadyrovin rooli Venäjän toimissa Ukrainassa on herättänyt kansainvälistä huomiota ja aiheuttanut paljon kritiikkiä. Hänen vapaaehtoispataljoonansa on syytetty sotarikoksista ja ihmisoikeusloukkauksista, ja monet ovat vaatineet Venäjää vastaamaan toiminnastaan ​​Ukrainassa.

Kadyrov on myös ollut osallisena Venäjän sisäpolitiikassa, erityisesti sen suhteen Tšetšenian tasavallassa. Hän on onnistunut tukahduttamaan oppositiota ja ylläpitämään tiukkaa kontrollia alueellaan. Tämä on aiheuttanut huolta ihmisoikeusjärjestöissä ja kansainvälisessä yhteisössä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Ramzan Kadyrov on ollut tärkeässä roolissa Venäjän toimissa Ukrainassa. Hänen vapaaehtoispataljoonansa ovat taistelleet Ukrainan hallintoa vastaan Itä-Ukrainassa, ja hän on tarjonnut suojeluaan Venäjän diplomaattisille edustajille Kiovassa. Kadyrovin rooli Venäjän sisäpolitiikassa on myös aiheuttanut huolta ihmisoikeusjärjestöissä ja kansainvälisessä yhteisössä.

Nyt mediassa kuitenkin huhutaan, että hän olisi vakavasti sairastunut.

Lue lisää: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7d531732-6e2f-49e4-874f-c87f9c87a352

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta