Venäjän museoitu T-62 tankki on ollut tärkeä osa maan panssariaseistusta jo yli 50 vuoden ajan. Se oli ensimmäinen Neuvostoliiton valmistama panssarivaunu, joka oli varustettu 115 mm:n tykillä, ja se tuli tunnetuksi erityisesti toiminnastaan Itä-Euroopan ja Lähi-idän konflikteissa.

T-62 tankin kehitystyö aloitettiin 1950-luvun alussa, ja sen tavoitteena oli korvata vanhentunut T-54/55 -malli. Suunnittelijat halusivat luoda uuden tankin, joka oli kevyempi ja nopeampi kuin edeltäjänsä, mutta joka samalla säilytti sen tehokkuuden taistelukentällä. Tämän saavuttamiseksi suunnittelijat kehittivät uudenlaista panssarimateriaalia ja sijoittivat sen tankin runkoon ja torniin.

T-62 tankki oli ensimmäinen Neuvostoliiton valmistama panssarivaunu, joka oli varustettu sähköisesti ohjatulla 115 mm:n tykillä. Tämä ase oli erittäin tehokas, ja sillä pystyi ampumaan monenlaisia ammuksia, kuten HEAT-, AP- ja sabotaasi-ammuksia. T-62 tankki oli myös varustettu kahdella 7,62 mm konekiväärillä, joista toinen sijaitsi komentajan kupolissa ja toinen kojelaudassa.

T-62 tankin panssarointi oli kevyempää kuin sen edeltäjän, T-54/55, mutta se oli edelleen erittäin tehokas. Tankin panssarointi koostui pääasiassa teräslevyistä ja betonimaisesta panssarimateriaalista. Tämän ansiosta T-62 tankki oli kevyempi ja nopeampi kuin edeltäjänsä, mutta samalla sen panssarointi oli silti riittävä suojaamaan miehistöä vihollisen tulilta.

T-62 tankki osallistui aktiivisesti useisiin konflikteihin ympäri maailmaa, kuten esimerkiksi 1967 Arabi-Israelin sotaan ja 1979-1989 Afganistanin sotaan. Siitä tuli myös suosittu vientituote, ja sitä myytiin useisiin maihin ympäri maailmaa, kuten Egyptiin, Iraniin, Irakiin, Syyriaan ja Pohjois-Koreaan.

”Britannian puolustusministeriö: Venäjä ottaa käyttöön ”vanhoja” panssarivaunumalleja raskaan kaluston menetyksen jälkeen. Ison-Britannian puolustusministeriön 6. maaliskuuta julkaiseman tiedustelupalvelun mukaan Venäjän armeija on käyttänyt 60 vuotta vanhoja T-62-panssarivaunuja jatkuvien raskaan kaluston menetysten seurauksena.”

https://kyivindependent.com/news-feed/uk-defense-ministry-russia-deploying-vintage-tank-models-following-heavy-equipment-losses

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta