Ukrainan armeija torjui yli 140 Venäjän hyökkäystä viidellä alueella viimeisen vuorokauden aikana, Ukrainan puolustusvoimien esikunta kertoi aamutiedotustilaisuudessaan 7. maaliskuuta.

Päivityksen mukaan Venäjän joukot keskittävät hyökkäyksensä Kupianskiin Harkovan alueella. ja Lyman, Bakhmut, Avdiivka ja Shakhtarsk Donetskin alueella. Viimeisen 24 tunnin aikana Venäjä teki 50 ilmaiskua ja viisi ohjusiskua ja ampui 11 dronea Ukrainan halki, joista yhdeksän ammuttiin alas. ”Uhka Venäjän uusista ohjusiskuista on erittäin todennäköinen koko Ukrainan alueella”, esikunta kirjoitti.

Ukrainan armeija teki 15 iskua Venäjän asemia vastaan viimeisen 24 tunnin aikana sekä iskun venäläiseen ilmatorjuntaohjusjärjestelmään, pääesikunnan mukaan. Päivityksen mukaan Ukrainan armeija ampui alas venäläisen Su-25-hävittäjän.

https://kyivindependent.com/news-feed/general-staff-ukraines-military-repels-over-140-russian-attacks-over-past-24-hours


Su-25 on Venäjän ilmavoimien käyttämä rynnäkkökone, joka suunniteltiin alun perin Neuvostoliiton ilmavoimille. Koneen ensilento tapahtui vuonna 1975 ja se tuli operatiiviseen käyttöön vuonna 1981. Su-25 on ollut merkittävä osa Venäjän sotilasoperaatioita ja se on osoittautunut erittäin tehokkaaksi taistelukentillä ympäri maailmaa.

Su-25 on suunniteltu maataistelutehtäviä varten ja se on erittäin hyvä kyvyssään tuhota maassa olevia kohteita, kuten panssaroituja ajoneuvoja, bunkkereita ja rakennuksia. Koneen suuri nopeus, matala lentokorkeus ja hyvä aseistus tekevät siitä vaarallisen vastustajan maassa oleville vihollisille. Su-25:llä on myös hyvä kyky tukea maajoukkoja, sillä se pystyy tarkasti kohdistamaan tulensa maassa oleviin kohteisiin.

Su-25:n aseistus koostuu monista erilaisista aseista, kuten kanuunoista, rakettipommittajista ja ohjuksista. Koneen aseistus voidaan valita tehtävän mukaan, joten se on erittäin monipuolinen ja tehokas ase taistelukentillä. Su-25:n kestävyys on myös yksi sen suurimmista eduista, sillä se on suunniteltu kestämään merkittävää vauriota taistelussa ja se pystyy laskeutumaan jopa vaurioituneena.

Venäjä käytti Su-25-koneita aktiivisesti Afganistanin sodassa 1980-luvulla, ja niitä on käytetty myös konflikteissa Tšetšeniassa ja Ukrainassa. Su-25:llä on ollut merkittävä rooli myös Venäjän sotilasoperaatioissa Syyriassa, missä se on osoittanut kykynsä tuhota maassa olevia kohteita tarkasti ja tehokkaasti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta