Institute for the Study of War (#ISW) julkaisi tiistaina raportin, joka paljastaa Venäjän käyttävän hyvin sairaita keinoja värvätessään miehiä Ukrainan sotaan. Raportin mukaan venäläinen psykiatri on esimerkiksi kehoittanut itsetuhoisille miehille värväytymistä.

Lisäksi Venäjä on alkanut mainostaa sotaan lähtöä äärikansallismielisillä sosiaalisen median kanavilla, joilla jaetaan tietoa palkkasotilasyhtiö Wagnerin värväyskeskuksista, joita on perustettu yli 30 eri puolille maata. Venäläisille Telegram-kanaville on myös ilmestynyt mainoksia vapaaehtoisten pataljoonien värväyksestä, ja paikallisviranomaiset ovat pystyttäneet toimipisteitä värväämistä varten.

Ukrainan viranomaiset ovat havainneet, että Venäjän viranomaiset ovat rekisteröineet sotaan vuonna 2006 miehitetyssä Luhanskissa syntyneitä teinejä. Tämä osoittaa, että Venäjä on yrittänyt löytää uusia tapoja houkutella ihmisiä sotaan.

ISW:n raportin mukaan Venäjän tavoitteena on välttää uuden, laajamittaisen liikekannallepanon käynnistäminen. Venäjä haluaa välttää kansainvälisen yhteisön painostuksen ja sanktiot, jotka voisivat seurata uudesta sotaan osallistumisesta.

Vaikka Venäjä on värvännyt miehiä Ukrainan sotaan jo useita vuosia, sen uudet värväysmenetelmät ovat huolestuttavia. Venäjä pyrkii löytämään uusia tapoja houkutella ihmisiä sotaan, ja se käyttää hyväkseen äärikansallismielisiä kanavia ja psykiatrisia suosituksia. Tämä osoittaa, että Venäjä on valmis käyttämään hyvin epätoivoisia keinoja saadakseen lisää sotilaita Ukrainan sotaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta