#B52pommikone

#B52-#pommikone on yksi Yhdysvaltain #USA ilmavoimien ikonisimmista lentokoneista. Se on ollut aktiivisessa käytössä jo yli 60 vuotta ja on edelleen tärkeä osa Yhdysvaltain strategista #ilmapuolustus’ta. Tämä pitkäikäinen kone on ollut mukana useissa sotilaallisissa konflikteissa, kuten #Vietnam’in sodassa, #Persianlahti sodassa ja #Afganistan’in sodassa.

B-52:n kehitys alkoi vuonna 1946, kun Yhdysvaltain ilmavoimat pyysi suunnittelijoita kehittämään uuden #pommituskone’en. #Boeing’in suunnittelema kone oli erittäin kestävä, pitkän matkan lentokone, joka voisi kuljettaa suuren määrän pommeja ja muita aseita. Ensimmäinen B-52 lensi vuonna 1952, ja sen ensilento kesti yli kymmenen tuntia.

B-52:n suunnittelu on perustunut pitkälti kestävyyteen ja luotettavuuteen. Se on suunniteltu kestämään vaurioita taistelukentällä ja pystymään lentämään jopa vaurioituneena takaisin tukikohtaan. Koneen moottoreina on kahdeksan suurta #turbojet-moottoria, jotka mahdollistavat sen lentämisen jopa 14 kilometrin korkeudessa.

B-52:n #aseistus on vaihdellut vuosien varrella. Alkuperäiset mallit pystyivät kuljettamaan jopa 30 tonnia pommeja ja muita aseita, mukaan lukien #ydinpommi’t. Nykyiset mallit ovat edelleen erittäin tehokkaita ja voivat kuljettaa useita erilaisia ​​aseita, mukaan lukien #ohjukset, #torpedot ja #miinat.

B-52:n merkittävin käyttö oli Vietnamin sodassa, jossa se osallistui useisiin ilmapommituksiin. Se oli myös mukana Persianlahden sodassa, jossa se lenteli yli 1000 tehtävää ja pudotti yli 7000 tonnia pommeja. B-52 on edelleen käytössä Afganistanin sodassa, jossa se on käyttänyt älykkäitä aseita maaliensa tuhoamiseen.

Vaikka B-52 on ollut käytössä jo yli 60 vuotta, Yhdysvaltain ilmavoimat on jatkuvasti päivittänyt ja modernisoinut sitä. Viimeisimmät modernisoinnit ovat sisältäneet uusien #ohjus’ten ja #torpedo’jen käyttömahdollisuuden, sekä modernin elektronisen sodankäynnin ja #tiedustelujärjestelmä’t.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta