Venäjän #propaganda-televisiokanavalla väitetään että venäjä on pelastamassa maailmaa. Venäjän propaganda televisiokanavat ovat usein syytettynä Venäjän hallinnon käyttämästä tehokkaasta välineestä levittää propagandaa ja vääristää totuutta kansainvälisessä mediassa. Yksi tällainen yleinen väite, jota usein toistetaan, on Venäjän väite siitä, että he ovat pelastamassa maailmaa.

Tämä propaganda viesti on usein esitetty Venäjän hallituksen eri toimien kautta, kuten esimerkiksi Venäjän sotilaallisen toiminnan #Ukraina’ssa ja #Syyria’ssa. Venäjän media on toistuvasti väittänyt, että nämä toimet ovat tarpeellisia sekä oikeutettuja – ja että ne ovat Venäjän osallistumisen ansiosta pelastaneet maailman monilta kriiseiltä.

Venäjän propagandassa toistetaan myös usein väitteitä siitä, että Venäjä on maailman #rauhanpuolustaja ja että Venäjä yrittää edistää #rauha’a ja vakautta kaikkialla maailmassa. Tämä on selvästi ristiriidassa todellisuuden kanssa, kun otetaan huomioon Venäjän sotilaalliset toimet naapurimaissaan ja muualla maailmassa.

Venäjän propaganda televisiokanavat ovat myös syyllistyneet vääristämään totuutta ja manipuloimaan kansainvälistä mediaa esittämällä vääriä väitteitä, kuten esimerkiksi Venäjän osallisuutta Yhdysvaltojen vaaleihin.

Venäjän propagandaa on kritisoitu usein kansainvälisesti sen #harhaanjohtava’sta ja epätodellisesta luonteesta. Venäjän hallituksen tavoitteena on käyttää propagandaa Venäjän kansan mielipiteen manipuloimiseen sekä Venäjän vaikutusvallan laajentamiseen kansainvälisellä tasolla.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää muistaa, että Venäjän propagandalla on selvä #PoliittinenAgenda, ja että sen tavoitteena on edistää Venäjän hallituksen intressejä, eikä totuudenmukaisen tiedon jakamista. Siksi on tärkeää olla kriittinen Venäjän mediaa kohtaan ja tarkistaa lähteitä ennen kuin hyväksyy mitään väitteitä, joita se esittää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta