Lukuaika: < 1 minuutti

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on ilmoittanut suhtautuvansa myönteisesti Turkin perjantaiseen ilmoitukseen, joka koskee Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnin aloittamista. Stoltenbergin mukaan päätös vahvistaa niin Suomen, Ruotsin kuin puolustusliitonkin turvallisuutta.

Turkin päätös hyväksyä Suomen Nato-jäsenyys on merkittävä askel kohti suurempaa turvallisuutta ja vakautta Euroopassa. Naton laajentuminen vahvistaa sen kykyä vastata mahdollisiin turvallisuushaasteisiin ja puolustaa jäsenmaitaan.

Stoltenberg korostaa myös, että Nato ei jättäisi Suomea tai Ruotsia yksin, jos ne joutuisivat hyökkäyksen kohteeksi. Tämä on tärkeä viesti jäsenyyttä harkitseville maille ja antaa selkeän signaalin siitä, että Nato seisoo jäsentensä rinnalla vaikeissa tilanteissa.

On myös ilahduttavaa kuulla, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on kutsunut Suomen ja Ruotsin yhteiseen tapaamiseen Naton päämajaan. Tämä osoittaa, että Turkin tuki Naton laajentumiselle on vahva ja että se haluaa edistää yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa.

Vaikka Stoltenberg korostaa, että tärkeintä ei ole se, liittyvätkö Suomi ja Ruotsi Natoon samanaikaisesti, on selvää, että Nato-jäsenyys on tärkeä askel kohti suurempaa turvallisuutta ja vakautta näissä maissa. Toivottavasti Suomi ja Ruotsi etenevät jäsenyyden suhteen ripeästi ja tulevat pian täysjäseniksi Nato-perheeseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö