Lukuaika: < 1 minuutti

Nato on viime aikoina käynyt kiivasta keskustelua Venäjän aggressiivisen käyttäytymisen takia Ukrainassa. #Politico-#uutisjulkaisu raportoi, että #allianssi lähettää 300 000 sotilasta Venäjän Federaation rajalle, mikäli #Venäjä laajentaisi #sotatoimia’an Ukrainan ulkopuolelle.

Nato on jo useita vuosia kehittänyt strategiaansa Itä-Euroopan puolustamiseksi Venäjän mahdollisia hyökkäyksiä vastaan. Sotilaallisen läsnäolon lisääminen Itä-Euroopassa on ollut yksi keskeisistä toimenpiteistä tämän #strategia’n toteuttamiseksi.

Nyt Nato harkitsee vieläkin voimakkaampaa toimenpidettä Venäjän suuntaan. Politico-uutisjulkaisun mukaan Naton johtajat keskustelevat mahdollisuudesta lähettää jopa 300 000 sotilasta Venäjän rajalle, mikäli Venäjä laajentaisi sotatoimiaan Ukrainan ulkopuolelle.

Tällainen sotilasmäärä olisi huomattavasti suurempi kuin Naton aiemmin harkitsemat sotilaalliset toimenpiteet Itä-Euroopassa. Politico-uutisjulkaisun mukaan Naton strategit pohtivat tällä hetkellä, kuinka suuri sotilasmäärä tarvitaan Venäjän pysäyttämiseksi, mikäli se päättäisi laajentaa sotatoimiaan Ukrainan ulkopuolelle.

Naton pääsihteeri Jens #Stoltenberg on kommentoinut aihetta, mutta ei ole vielä vahvistanut tällaisten toimenpiteiden toteutumista. Stoltenberg on kuitenkin korostanut Naton sitoutumista Itä-Euroopan turvallisuuteen ja korostanut, että Nato on valmis tarvittaessa käyttämään kaikkia tarvittavia toimenpiteitä Venäjän aggressiivisen käyttäytymisen pysäyttämiseksi.

Venäjän ja Naton välit ovat olleet jo pitkään jännitteiset Ukrainan sodan takia. Tämä uusi kehitys herättää varmasti paljon huolta ja pelkoa Venäjällä. Naton puolelta tällaiset toimenpiteet olisivat merkittävä askel Venäjän pysäyttämiseksi ja Itä-Euroopan turvallisuuden varmistamiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö