Lukuaika: < 1 minuutti

Kiinan presidentti Xi #Jinping on saapunut Moskovaan, jossa hänet vastaanottaa #Venäjän presidentti Vladimir #Putin. Tapaaminen #bunkkerissa on historiallinen, sillä Xi vierailee Venäjällä ensimmäistä kertaa sitten Ukrainan sodan alun. Vierailu on myös merkittävä ele, sillä se on Xin kolmannen presidenttikauden ensimmäinen ulkomaanvierailu.

Xi lausui saapuessaan Moskovaan, että Kiina ja Venäjä ovat hyviä naapureita ja luotettavia kumppaneita. Hän totesi myös, että Kiina on valmis vartioimaan kansainväliseen oikeuteen perustuvaa #maailmanjärjestystä yhdessä Venäjän kanssa.

Putin ja Xi keskustelevat tapaamisen aikana ainakin Kiinan #rauhansuunnitelmasta ja #Ukrainassa käytävästä #sodasta. #Kremlin tiedottaja Dmitri #Peskov kertoi, että tapaamisen keskiössä on ensisijaisesti Ukrainassa käytävä sota. Viralliset neuvottelut tapahtuvat vasta tiistaina.

Kiinan presidentin vierailu kestää maanantaista keskiviikkoon. #Kreml tiedotti, että vierailu keskittyy Kiinan ja Venäjän kumppanuuden ja strategisen yhteistyön edistämiseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö