Suomen eduskuntavaalien ennakkoäänestysaika alkaa keskiviikkona 22.3. ja päättyy tiistaina 28.3.2023. Tämä antaa äänestäjille mahdollisuuden äänestää joustavasti ennen varsinaista vaalipäivää, joka on sunnuntaina 2.4.2023. Ennakkoäänestysaika tarjoaa mahdollisuuden välttää vaalipäivän ruuhkat ja varmistaa, että ääni tulee annetuksi.

Jokainen Suomen kansalainen, joka täyttää viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta, on #äänioikeutettu eduskuntavaaleissa. Äänestämistä varten tarvitaan virallinen #henkilöllisyystodistus, joka voi olla esimerkiksi #passi, #henkilökortti tai #ajokortti. Henkilöllisyystodistus on tärkeä osoitus siitä, että äänestäjä on oikeutettu äänestämään ja että hän on henkilö, jota hän väittää olevansa.

Ennakkoäänestys tarjoaa äänestäjille mahdollisuuden äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Tämä tarkoittaa sitä, että #äänestäjä voi äänestää lähellä kotiaan, työpaikkaansa tai missä tahansa muussa sopivassa paikassa. Vaalipäivänä äänestää voi vain oman äänestysalueen äänestyspaikassa joten ennakkoäänestys on erityisen tärkeä niille, jotka eivät ole varmoja siitä, pääsevätkö he vaalipäivänä äänestyspaikkaan.

Ennakkoäänestyksen tavoitteena on lisätä #äänestysaktiivisuutta ja tarjota mahdollisuus äänestää #joustavasti ja #helposti. Ennakkoäänestyksen ansiosta äänestäjät voivat valita itselleen sopivan äänestysajan ja -paikan, mikä voi lisätä äänestysintoa ja -halukkuutta.

Ennakkoäänestyksen tulos julkistetaan vasta vaalipäivänä, joten ennakkoon äänestäneiden ei tarvitse huolehtia siitä, että heidän äänensä julkaistaan liian aikaisin.

Kaiken kaikkiaan eduskuntavaalien ennakkoäänestysaika tarjoaa mahdollisuuden äänestää joustavasti ja helposti ennen varsinaista vaalipäivää. Äänestäjien kannattaa hyödyntää ennakkoäänestysaikaa ja varmistaa, että heidän äänensä tulee varmasti kuulluksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta