Lukuaika: < 1 minuutti

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt pitää #Venäjän ja #ValkoVenäjän poissa jääkiekon MM-kisoista ainakin vuoteen 2024 asti. Päätöksen taustalla on IIHF:n huoli turvallisuudesta, sillä Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja Valko-Venäjä on tukenut Venäjän hyökkäyssotaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan pois kansainvälisistä kilpailuista. Venäjältä on aiemmin riistetty oikeus osallistua MM- ja olympiakisoihin dopingrikkomusten vuoksi ja Valko-Venäjältä MM-kisat riistettiin maan johdon tukahdutettua poliittiset mielenosoitukset väkivalloin.

IIHF:n päätös pitää Venäjä ja Valko-Venäjä pois kisoista herättää kysymyksiä urheilun ja politiikan suhteesta. Urheilu on perinteisesti nähty yhtenä tapana vahvistaa kansainvälistä yhteisöä ja edistää rauhaa.

Kuitenkin kun koko maailma on Ukrainan rauhan puolella, ei terroristi-valtioiden kansalaisia haluta nähdä kilpailemassa tapahtumissa joidenka pitäisi olla koko perheelle suunnattuja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö