Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Islannin hallitus tuki #päätöslauselmaa, jossa #holodomor tunnustetaan #kansanmurhaksi #Ukrainan kansaa vastaan, ulkoministeri Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir raportoi 23. maaliskuuta.

23/03/2023

“Marraskuussa kävin Holodomor-muistomerkillä Kiovassa. Se oli sydäntä särkevä muistutus kauheasta rikoksesta”, ministeri kirjoitti.

“Tänään Althingi (parlamentti) tunnusti #Venäjän aiheuttaman nälänhädän talvella 1932–1933 #Moskovan totalitaarisen hallituksen suorittamana #kansanmurhana Ukrainan kansaa vastaan.”

Presidentti Volodymyr #Zelensky kehui päätöstä ja lisäsi: “Se on selvä merkki siitä, että tällaiset rikokset eivät jää rankaisematta, eivätkä ne vanhene.”

#Holodomor, Venäjän aiheuttama nälänhätä, joka tapahtui vuosina 1932-33, tapahtui Josif #Stalinin hallituskaudella #Neuvostoliitossa ja aiheutti arviolta 3,5-5 miljoonan ukrainalaisen kuoleman.

Ukrainan hallitus on vaatinut kansainvälistä yhteisöä tunnustamaan sen kansanmurhaksi.

Islanti liittyi Belgian mielipiteeseen, joka tunnusti holodomorin kansanmurhaksi 10. maaliskuuta. #Tsekki teki sen huhtikuussa 2022, #Saksa, #Romania ja #Irlanti marraskuussa 2022 ja #Bulgaria helmikuussa 2023.

Joulukuussa 2022 myös #EuroopanParlamentti tunnusti holodomorin virallisesti kansanmurhaksi ja kehotti Venäjää esittämään virallisen anteeksipyynnön neuvostohallinnon tekemistä julmuuksista.


Avainsanat: