Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on tuominnut Suomen Nato-pyrkimykset ja ilmoittanut, että päätös ei ole tasapainoinen ja että se vaikuttaa kielteisesti maiden välisiin suhteisiin. Zaharova väittää, että Suomi teki Nato-päätöksen ennen näkemättömän Venäjä-vastaisen mediakampanjan vaikutuksesta ja ilman asianmukaista julkista keskustelua.

Zaharovan mukaan Yhdysvallat ja monet sen liittolaiset ovat tämän poliittisen kampanjan takana. Venäjä on useaan otteeseen vastustanut Naton itälaajenemista ja on käyttänyt tätä argumenttia muun muassa Ukrainan hyökkäyksen yhteydessä. Suomen liittyminen Natoon kasvattaa Venäjän ja Naton rajaa yli 1 000 kilometrillä, mikä aiheuttaa Venäjälle huolta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä vastustaa Suomen pyrkimyksiä liittyä Natoon. Venäjän ja Suomen väliset suhteet ovat olleet jännitteiset jo pitkään, ja Naton jäsenyys on yksi niistä kysymyksistä, jotka ovat aiheuttaneet kitkaa maiden välillä. Suomi on kuitenkin tehnyt selväksi, että se päättää omista turvallisuuspoliittisista valinnoistaan itsenäisesti.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut Nato-lain ja korostanut, että Suomen turvallisuuspolitiikka perustuu monipuoliseen yhteistyöhön eri maiden kanssa. Niinistö on myös painottanut, että Suomi ei ole yksinomaan Nato-maa, vaan maa ylläpitää myös hyviä suhteita Venäjän kanssa.

Suomen Nato-pyrkimykset ovat herättäneet huolta Venäjällä ja aiheuttaneet jännitteitä maiden välillä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että Suomi on itsenäinen maa, jolla on oikeus tehdä omat #turvallisuuspoliittiset valintansa. Suomi on myös korostanut, että se haluaa ylläpitää hyviä suhteita Venäjän kanssa ja tehdä yhteistyötä eri maiden kanssa turvallisuuden edistämiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö