Lukuaika: < 1 minuutti

Putinin ilmoitus Venäjän suunnitelmista sijoittaa taktisia ydinaseita #ValkoVenäjälle on herättänyt huolta Naton piirissä.

Naton edustaja on ilmaissut huolensa siitä, että Putinin ydinasepuheet ovat vaarallisia ja vastuuttomia. Nato on seurannut tilannetta tarkasti, mutta toistaiseksi ei ole havaittu muutoksia Venäjän ydinaseiden sijoittelussa, jotka vaikuttaisivat Naton toimintaan.

Naton huoli ei ole aiheeton. Venäjä on jo pitkään ollut yksi maailman suurimmista ydinaseiden haltijoista ja Putinin puheet vain lisäävät jännitteitä maailmanlaajuisesti. Venäjän aggressiiviset toimet, kuten Ukrainan kriisi ja Krimin miehitys, ovat jo aiemmin herättäneet ääretöntä raivoa läntisissä maissa.

Naton tehtävä on turvata jäsenmaiden turvallisuus ja vakaus. Siksi on tärkeää, että Venäjä noudattaa kansainvälistä oikeutta ja pysyy rauhanomaisessa vuorovaikutuksessa muiden maiden kanssa. Nato on valmis käymään dialogia Venäjän kanssa ja työskentelemään yhdessä turvallisuuden edistämiseksi.

Venäjän suunnitelmien julkistaminen taktisten ydinaseiden sijoittamisesta Valko-Venäjälle on huolestuttavaa, ja se osoittaa Venäjän kasvavaa väinpitämättömyyttä. Nato kehottaa Venäjää pidättäytymään provosoivista toimista ja noudattamaan kansainvälistä oikeutta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö