Lukuaika: < 1 minuutti

Aiemmasta tuntematon mies hyökkäsi #kansanedustaja #BenZyskowicz’iin kimppuun hänen vaalikampanjansa aikana Helsingin Itäkeskuksessa. 38-vuotias mies kaatoi #Zyskowicz’in maahan ja uhkasi tappaa tämän ja huusi työntävänsä hänet metron alle. Hyökkääjä huusi myös #Natosta ja väitti #juutalaisten ottaneen Suomesta vallan.

#Poliisi epäilee miestä laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä, jonka vähimmäisrangaistus molemmista rikoksista on sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta. Jos hänet tuomitaan syylliseksi, hän voi saada jopa neljän vuoden #vankeusrangaistuksen.

Rikos- ja prosessioikeuden asiantuntija, professori #MattiTolvanen sanoi, että hyökkäys oli vakava demokratian loukkaus ja sitä voidaan pitää rasistisena Zyskowiczin juutalaistaustan mainitsemisen vuoksi. Tolvanen huomautti myös, että kampanjatyötä tekevän poliitikon kohdistaminen olisi raskauttava seikka.

Zyskowicz loukkaantui lievästi hyökkäyksessä ja sanoi jatkavansa kampanjaansa. Tapaus korostaa poliitikkojen turvallisuuden varmistamisen tärkeyttä vaalikampanjoiden aikana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö