Tammikuussa Valko-Venäjän läheisyyteen sijoittui noin 10 000 venäläissotilasta, jotka pitivät yllä uhkaa uuden hyökkäyksen tekemisestä Ukrainaa vastaan pohjoisesta.

Demtšenkon mukaan nykyään Valko-Venäjällä olevat venäläissotilaat ovat pääosin mukana #sotilaskoulutuksessa. Loput Venäjän joukot ovat siirtyneet takaisin omalle alueelleen tai Itä-Ukrainan etulinjalle valmistautumaan #jatkohyökkäysoperaatioihin.

Tämä ilmoitus herättää kysymyksiä Venäjän motiiveista. Vaikka Venäjä on kiistänyt sotilaidensa osallisuuden Ukrainan sodassa säännönmukaisesti, länsimaat ovat toistuvasti syyttäneet Venäjää sotilaallisesta toimesta Itä-Ukrainassa.

On mahdollista, että Venäjä pyrkii vähentämään länsimaiden painostusta ja välttää uusia pakotteita vähentämällä sotilasvoimiaan Valko-Venäjällä. Venäjän hallinto voi myös pyrkiä rauhoittelemaan Ukrainaa ja Euroopan unionia, jotka ovat jatkuvasti vaatineet Venäjää lopettamaan väliintulonsa Ukrainan sisäisiin asioihin.

Toisaalta Venäjän sotilaiden siirtyminen Itä-Ukrainan etulinjalle voi viitata siihen, että Venäjä on edelleen sitoutunut raukkamaiseen hyökkäyssotaan. Tämä voisi johtaa uuteen aseelliseen konfliktiin, joka pahentaisi jo valmiiksi jännittynyttä tilannetta.

Länsimaiden on jatkettava Venäjän painostamista lopettamaan sotilaallinen toiminta voimakeinoin – Venäjän armeijan tappamisella Ukrainan omistamilla alueilla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta