Venäjä on historiallisesti tavoitellut suurvalta-asemaansa ja ollut valmis käyttämään sotilaallista voimaa sekä sekaantumaan muiden maiden asioihin. Tämä on komentaja #LeonidHoda’n näkemys, joka on yksi Ukrainan arvostetuimmista sotilaista. Hodan varoittaa, että Venäjä tulee kääntämään katseensa Baltiaan ennemmin tai myöhemmin ja että se tulee miehittämään #ValkoVenäjän lähitulevaisuudessa. Hodan kehottaa valmistautumaan pahimpaan ja pitämään yhtä.

Hoda on saanut Ukrainan korkeimman arvomerkkinsä onnistuneesta puolustuksesta Tšernihivin kaupungissa, joka sijaitsee lähellä Valko-Venäjän rajaa. Tällä hetkellä Hoda johtaa samoja joukkoja Donbasissa.Hoda varoittaa myös Venäjän kyvystä värvätä rintamalle satoja tuhansia uusia sotilaita ja kehottaa suhtautumaan mobilisaatioon vakavasti. Hän toteaa, että Venäjällä on noin 150 miljoonaa ihmistä, joista noin 30-40 miljoonaa voi taistella. Vaikka monet länsimaiset asiantuntijat ovat leimanneet tuoreet joukot heikosti koulutetuiksi ja puutteellisesti aseistetuiksi, Hodan mukaan #massamobilisaatio on silti merkittävä uhka.

Hoda toivottaa länsimaiset #panssarivaunut ilolla vastaan, sillä ne antavat paremmat #selviytymismahdollisuudet #taistelussa. #Länsimaiset tankit voivat ampua pidemmälle kuin nykyiset Ukrainan tankit, ja tämä on tärkeä etu taistelukentällä.

Hoda korostaa myös, että sota kuluttaa ihmisiä #henkisesti ja #fyysisesti. Vaikka sotilaat ovat ammattitaitoisia, he eivät ole #kuolemattomia. Siksi on tärkeää varautua pahimpaan ja valmistautua uusiin #reserveihin, kuten Venäjäkin tekee.

Hodan viesti on selkeä: Ukrainan tulee varautua pahimpaan ja pysyä valppaana Venäjän toimien suhteen. Venäjä tavoittelee suurvalta-asemansa palauttamista ja Ukrainan on oltava valmiina puolustamaan itseään ja pitämään yhtä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta