Lukuaika: < 1 minuutti

Aluksi epäiltiin, että kyseessä oli #venäläinen #sukellusvene, mutta tarkempia tietoja ei ollut saatavilla. Tapaus herätti valtavaa kiinnostusta ja se sai laajaa mediahuomiota sekä Ruotsissa että kansainvälisesti.

Uutta tietoa tapauksesta on tullut esiin Nils Ove Janssonin kirjassa “Ryska ubåtsoperationer mot Sverige och Norden” (suomeksi “Venäjän sukellusveneoperaatiot Ruotsia ja Pohjoismaita vastaan”). Kirjan kirjoittaja on entinen merivoimien upseeri ja hänellä oli mahdollisuus tutustua tapaukseen syvällisemmin. Janssonin mukaan tapahtuma oli törkeä ja tahallinen rikkomus.

Aiemmin tallentamattomat tiedot paljastuivat, kun #Jansson analysoi tapaukseen liittyvän kiintolevyn uudelleen. Tämän jälkeen oli mahdollista laskea kohteen pituus, leveys ja korkeus. Johtopäätös oli, että kyseessä oli venäläinen #Triton NN -tyyppinen #sukellusalus, joka oli Gävlen satamassa 29. kesäkuuta kello 11 ja 13 välillä.

Ruotsin #asevoimat ovat vastanneet havaintoon ottamalla vakavasti epäillyn rikoksen ja tutkimalla sitä. Tapaus on herättänyt huolta ja herättänyt keskustelua Venäjän #sukellusveneoperaatioista #Pohjoismaissa.

Tämä tapaus osoittaa, että kansainväliset jännitteet ovat edelleen olemassa ja että Ruotsin kaltaisten maiden on oltava valppaina ja valmiina vastaamaan mahdollisiin uhkiin. On tärkeää, että maat tekevät yhteistyötä ja jakavat tietoa mahdollisista uhkista, jotta vastaaviin tilanteisiin voidaan reagoida nopeasti ja tehokkaasti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö