Lukuaika: < 1 minuutti

Doktriinin 42-sivuisessa asiakirjassa todetaan, että #Moskova pitää #Washingtonia pääasiallisena riskien lähteenä Venäjän ja kansainvälisen #turvallisuuden, #rauhan ja koko ihmiskunnan oikeudenmukaisen kehityksen kannalta.

Vaikka #Ukrainaa ei suoraan mainita asiakirjassa, dokumentissa listataan muita ulkopolitiikan tavoitteita, kuten sotilaallisen yhteistyön vahvistaminen liittolaisten kanssa ja Yhdysvaltain maailmanpoliittisen ylivallan romuttaminen. Doktriinissa myös todetaan, että Venäjä tehostaa valtiorajojensa rekisteröintiprosessia.

Venäjän ulkoministeri Sergei #Lavrov on kommentoinut uuden ulkopoliittisen linjan tarjoavan mahdollisuuden symmetrisiin ja epäsymmetrisiin toimiin vastauksena epäystävällisiin toimiin Venäjän #federaatiota vastaan. Asiakirjassa myös todetaan, että Venäjä näkee riskejä suurvaltojen #konfliktin pahenemisesta ja niiden kärjistymisestä paikalliseksi tai globaaliksi #sodaksi.

Uutistoimisto #CNN on raportoinut asiakirjasta, joka herättää kysymyksiä Venäjän ja Yhdysvaltain suhteista sekä kansainvälisen turvallisuuden tilasta. Vaikka Venäjän ja Yhdysvaltain väliset jännitteet ovat olleet olemassa jo pitkään, uusi ulkopoliittinen linja saattaa kiristää tilannetta entisestään.

Kaiken kaikkiaan Venäjän uusi ulkopoliittinen doktriini asettaa Yhdysvallat keskiöön turvallisuusuhkana ja asettaa haasteita kansainväliselle turvallisuudelle. Tämä herättää kysymyksiä siitä, miten Yhdysvallat reagoi uuteen ulkopoliittiseen linjaan ja mitä se voi tarkoittaa kansainväliselle yhteistyölle ja vakaudelle tulevaisuudessa.

#NATO – yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta!

Mitä tahansa tapahtuisikaan, niin liittolaiset kyllä kostaisi vääryydet.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö