Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän ja Kiinan välinen ystävyys on herättänyt huomiota kansainvälisellä areenalla jo pitkään. Nämä kaksi suurvaltaa ovat lähentyneet toisiaan viime vuosien aikana, erityisesti Venäjän ja lännen suhteiden huonontuessa. #Venäjä ja #Kiina ovat lisänneet yhteistyötään monilla aloilla, kuten #kaupassa, #energiassa, #teknologiassa ja kansainvälisessä politiikassa.

Kuitenkin, kuten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov nyt syyttää, länsimaat ovat yrittäneet haitata Venäjän ja Kiinan välistä #ystävyyttä. #Lavrovin mukaan länsimaat käyttävät erilaisia keinoja tähän tarkoitukseen, kuten puhumalla maiden välisistä epätasaisista suhteista ja #Moskovan riippuvaisuussuhteesta #Pekingiin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä syyttää länsimaita sen ystävyyden haittaamisesta Kiinan kanssa. Venäjän ja Kiinan väliset suhteet ovat olleet viime vuosina merkittävä tekijä kansainvälisessä politiikassa ja niiden yhteistyö on vaikuttanut moniin alueellisiin #kriiseihin ja #konflikteihin, kuten #Syyrian #sotaan ja #Ukrainan sotaan.

On tärkeää ymmärtää, että Venäjän ja Kiinan välinen #ystävyys ei ole lännen vastainen. Se on pikemminkin osoitus siitä, että Venäjä ja Kiina ovat päättäneet kehittää #yhteistyötään ja löytää yhteisiä ratkaisuja moniin kansainvälisiin haasteisiin. Tämä ei tarkoita sitä, että Venäjän ja Kiinan ystävyys olisi automaattisesti hyvä asia kaikille, mutta se on kuitenkin tärkeä osa nykypäivän kansainvälistä järjestystä.

Lavrovin syytökset voivat kuitenkin heijastaa Venäjän kasvavaa #huolta sen asemasta kansainvälisessä politiikassa. Lännen ja Venäjän suhteet ovat olleet kireät monista syistä, kuten Ukrainan sodasta ja Venäjän sekaantumisesta #Yhdysvaltojen #vaaleihin. Lännen ja Kiinan väliset suhteet ovat myös kireät monista syistä, kuten Kiinan #ihmisoikeusloukkauksista ja sen #kauppapolitiikasta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö