Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 36179 latausta vuorokaudessa.


2380 artikkelia

2023/04/05

Yhdysvaltain entinen presidentti #DonaldTrump on saanut syytteen 34:stä rikoksesta. Syytteet sisältävät väitteet siitä, että Trump maksoi kahdelle naiselle että he vaikenivat suhteistaan hänen kanssaan. Toinen naisista on aikuisten elokuvanäyttelijä #StormyDaniels, kun taas toisen naisen henkilöllisyys on tuntematon. Trump on kiistänyt kaikki syytteet.

#Oikeudenkäynti pidettiin #Manhattanin oikeustalossa, johon oli kokoontunut paljon Trumpin kannattajia ja vastustajia. Pieni puisto oikeustalon edessä kuvaa USA:n kahtiajakoa. Puisto jaettiin kahtia New Yorkin poliisilaitoksen (#NYPD) pystyttämän aidan avulla.

Oikeustalon oikealla puolella seisoivat Trumpin vastustajat, kun taas vasemmalla, metalliaidan ja poliisien erottamana, seisoivat Trumpin kannattajat.

“U-S-A! U-S-A! U-S-A!” he huusivat.

“Vittu Donald Trump, lukitse hänet vankilaan!” vastasi entisen presidentin vastustajat. Monet Trumpin kannattajista kieltäytyivät haastattelusta, koska heillä oli negatiivinen näkemys #tiedotusvälineistä ja he uskoivat, että monet “#valtamedian uutiset” olivat “#valeuutisia”. Paikalla oli kuitenkin myös turhautuneita ihmisiä, jotka halusivat äänensä kuulua.

“Tämä on vain yksi yritys estää monien amerikkalaisten rakastamaa miestä asettumasta uudelleen presidentiksi. Me, jotka kannatamme häntä, tiedämme, että tässä on kyse vain #valheista ja #noitajahdista miestä vastaan sanoi. #PamelaMenera.

Hänen mielestään Trump eroaa muista poliitikoista, koska hänellä ei ole parhaimmat puheenlahjat, eikä hän myöskään ole poliittisesti korrekti henkilö. Siksi hän vetoaa ihmisiin.

“Hän oli loistava presidentti. Rukoilen, että hän asettuu uudelleen ehdolle ja että meillä on rehelliset vaalit vuonna 2024.”

Trumpin kannattajien keskuudessa on yleinen käsitys, että vuoden 2020 presidentinvaalit olivat #vilpilliset, mutta tämä väite on kumottu kattavasti jo moneen kertaa – kyseessä on vain salaliittoteoria mikä on pelkkää #Venäjän #propagandaa.

“Trump on aiheuttanut #tuhoa”

New Yorkilainen #BillGabriel halusi tulla oikeustaloon kokemaan tunnelman. Hän vihaa Trumpia.

Gabrielin mukaan Trumpin kannattajat New Yorkissa eivät normaalisti uskalla käyttää “Trumpin kannattamiseen käytettäviä rättejä”, kuten MAGA-hattuja. Tiistaina tilanne oli toinen.

“He tuntevat olonsa #turvallisemmaksi nyt, kun ympärillä on muita Trumpin kannattajia”, Gabriel sanoi. Gabriel uskoo, että Trump on aiheuttanut valtavaa tuhoa Yhdysvalloille.

“Katso mitä hän on tehnyt!” Gabriel sanoo ja osoittaa aitaa, joka erottaa Trumpin kannattajat hänen vastustajistaan.

Gabriel ei usko, että Trump voisi olla uudelleen presidentti. Hän pitää hämmästyttävänä, että Trumpin kannattajat uskovat edelleen tähän. #RafaelBanda tuli myös katsomaan “#rikollisen” eli entisen presidentin pidätystä. Hän uskoo, että tämä on lopun alku.

“Tämä on voitto #oikeudenmukaisuudelle ja tälle maalle”, Banda sanoi. Trump on tehnyt vakavaa vahinkoa #demokratialle Yhdysvalloissa, hän lisäsi. Ihmiset eivät voi enää luottaa siihen, että heidän äänellään on merkitystä.

“Ja kaikki siksi, että Trump väittää, että vaalit varastettiin häneltä. Ja se on täysin väärä tarina.”

Banda kuitenkin ymmärtää, miksi ihmiset pitävät Trumpista. Trump on samanhenkinen ja monilla on samat arvot kuin hänellä, kuten #vihamielisyys maahanmuuttajia kohtaan. Banda itse on alun perin kotoisin #Meksikosta.