Lukuaika: < 1 minuutti

Ruotsin Nato-jäsenyyden suhteen on jälleen kerran herännyt epävarmuutta, kun Turkin ulkoministeri #MevlutCavusoglu on vertaillut #Ruotsia #natsi-#Saksaan turkkilaismediassa. Çavuşoğlu teki kommenttinsa ruotsalaisen #tuomioistuimen päätöksen jälkeen, jossa päätettiin, että #poliisilla ei ollut oikeutta kieltää helmikuussa Turkin ja #Irakin suurlähetystöjen eteen suunniteltuja #mielenosoituksia, joissa oli tarkoitus polttaa #Koraaneja.

Turkin #ulkoministerin kommentit ovat saaneet osakseen laajaa kritiikkiä. Ruotsalaislehti #Expressen on kertonut asiasta ja Turkin presidentti Recep Tayyip #Erdoğan on myös kommentoinut asiaa voimakkaasti, pitäen #koraanipolttoja #viharikoksina. Erdoğanin mukaan #ilmaisunvapautta ei voida käyttää #tekosyynä tällaiselle toiminnalle.

Turkin vaatimukset Ruotsin Nato-jäsenyyden suhteen ovat johtaneet epävarmuuteen siitä, miten prosessi tulee etenemään. #Çavuşoğlu on vaatinut Ruotsilta lisää toimia ennen kuin Turkki voi #ratifioida Naton laajentumista Ruotsiin. Vaatimukset liittyvät muun muassa #uskontoon liittyviin asioihin, jotka eivät ole osa yhteisymmärrysasiakirjaa, jonka #Ruotsi, #Suomi ja #Turkki allekirjoittivat viime vuonna.

Ruotsin Nato-jäsenyyden suhteen on ollut epävarmuutta jo pitkään. Ruotsi on joutunut pysymään Naton ulkopuolella vaikka #turvallisuuspoliittinen tilanne #Euroopassa on muuttunut viime vuosina. #Venäjän toiminta #Ukrainassa ja #Krimin miehitys ovat saaneet huolta Eurooppalaisissa maissa.

Turkin ulkoministerin vertaus natsi-Saksaan on herättänyt huolta siitä, että Turkin vaatimukset voivat olla enemmänkin #poliittisia kuin #turvallisuuspoliittisia. Tämä saattanee taas hidastaa Ruotsin pääsyä täysjäseneksi.

Turkin väitteeet ovat aiheettomia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö