#Ihmettelen kovasti kun #uskonnollisena #ihmisenä #AnoTurtiaisen olisi #pitäny tästä #twiitata. Ehkäpä #AnoTurtiainen on lopettanut nyt esittämisen?

Tämä päivä on #kirkko’vuoden ainoa #surujuhla ja yksi hiljaisen viikon juhlapyhistä. Pitkäperjantai onkin monille #kristityille päivä, jolloin pysähdytään miettimään #Jeesuksen #kärsimystä ja #kuolemaa.

#Pitkäperjantain ajankohta määräytyy pääsiäisen ajankohdan mukaan. #Pääsiäissunnuntain varhaisin mahdollinen ajankohta on 22.3. ja myöhäisin mahdollinen 25.4. #Pitkäperjantain vastaavat päivämäärät ovat siis 20.3. ja 23.4. Viimeksi pitkäperjantai oli 20.3. vuonna 1818 ja seuraavan kerran se tulee olemaan 2285. Viimeksi pitkäperjantai oli 23.4. vuonna 1943 ja seuraavan kerran se osuu tähän päivämäärään vuonna 2038.

Pitkäperjantain viettoa edeltää usein # huipennus, jonka aikana #kristityt valmistelevat itseään #henkisesti ja #hengellisesti pääsiäisen juhlaan. Pitkäperjantain aikana kirkot ympäri maailman järjestävät #jumalanpalveluksia, joissa muistellaan Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa ristillä. Usein näissä #jumalanpalveluksissa luetaan #Raamatun kertomuksia #Jeesuksen #ristiinnaulitsemisesta ja lauletaan #surumielisiä #virsiä.

Pitkäperjantai on myös päivä, jolloin monet kristityt #pidättäytyvät #ruoasta tai #nauttivat vain hyvin kevyitä aterioita. Tämä symboloi sitä, miten Jeesus kärsi kuoleman ristillä ja luopui henkensä pelastaakseen ihmiskunnan synneistä.

Vaikka pitkäperjantai onkin surullinen päivä, se on myös #merkityksellinen ja #pyhä #juhla monille kristityille ympäri maailman. Se muistuttaa meitä Jeesuksen kärsimyksistä ja hänen uhrautuvasta rakkaudestaan #ihmiskuntaa kohtaan. #Pitkäperjantain kautta kristityt voivat löytää #lohtua ja #toivoa #synkimpinäkin hetkinä, sillä #Jeesuksen kuolema ja #ylösnousemus #symboloivat uutta alkua ja ikuista elämää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta