Lukuaika: < 1 minuutti

Naton pysyvän laivaosaston fregatit saapuivat Helsinkiin #Rannikkolaivasto’n järjestämän yhteisen harjoituksen jälkeen. Tämä vierailu on osa #StandingNATOMaritimeGroup1:n nopean merellisen toiminnan joukon säännöllisiä vierailuja eri maihin.

#Saksan merivoimien #FGSMecklenburgVorpommern sekä #Portugali’n merivoimien #NRPBartolomeuDias ovat vierailun aikana #Hernesaaren satamassa. Vaikka aluksille ei järjestetä yleisöesittelyä, on vierailu merkittävä tapahtuma sekä #Suomen että #Naton näkökulmasta.

Ennen #satamavierailua alukset harjoittelivat yhdessä #Rannikkolaivaston alusten kanssa #Suomenlahdella. Harjoituksen tarkoituksena oli kehittää alusten #yhteistoimintakykyä ja #tilannekuvan tuottamista sekä #osastonavigointia. #PASSEX-harjoitus oli ensimmäinen Rannikkolaivaston yhteisharjoitus Naton alusosaston kanssa Suomen Naton #täysjäsenyyden aikana.

Rannikkolaivaston komentaja, kommodori #PatrikLillqvist, korosti, että yhteistoiminta sujui hyvin ja että he ovat hioneet valmiuttamme toimia yhdessä Naton pysyvien alusosastojen kanssa lukuisissa harjoituksissa jo vuosien ajan kumppanimaana.

Naton pysyvän laivaosaston läsnäolo Itämerellä on tärkeää, sillä se luo vakautta ja turvaa alueella. Tämä vierailu korostaa Naton sitoutumista Itämeren alueen turvallisuuteen ja yhteistyöhön Suomen kanssa.

Vierailu on myös mahdollisuus lisätä ymmärrystä Naton toiminnasta ja sen roolista kansainvälisessä yhteistyössä. Suomen Naton täysjäsenyys on lisännyt maamme osallistumista Naton toimintaan, ja vierailut kuten tämä auttavat vahvistamaan kumppanuutta ja yhteistyötä.

Kaiken kaikkiaan Naton pysyvän laivaosaston vierailu Helsingissä on merkittävä tapahtuma, joka osoittaa Naton ja Suomen sitoutumisen yhteiseen turvallisuuteen ja yhteistyöhön #Itämeren alueella.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö