#Saksan hallitus on antanut luvan Puolalle toimittaa #Ukrainalle #DDR-aikaisia #MiG29-hävittäjiä. Tämä päätös on merkittävä askel Ukrainan sotilaskapasiteetin vahvistamiseksi, kun taistelut #Venäjän kanssa jatkuvat Itä-Ukrainassa.

#Ukraina on pyytänyt länsimailta apua hävittäjien saamiseksi, jotta se voisi paremmin puolustautua Venäjän hyökkäyksiä vastaan. Vaikka #länsimaat ovat olleet haluttomia lähettämään uusimpia hävittäjiään, joiden toimitus voisi ärsyttää Venäjää, muutamat maat ovat luvanneet toimittaa vanhempia hävittäjiä, jotka ovat jo käytössä Ukrainan #ilmavoimissa.

#Puola on yksi näistä maista, ja se on ilmoittanut aikovansa toimittaa Ukrainalle neuvostomallisia MiG-29-hävittäjiä. Tämän luvan myöntäminen Saksalta oli välttämätöntä, sillä #Saksa myi alun perin nämä hävittäjät Puolalle vuonna 2002. Saksan kanssa tehdyissä #puolustustarvikesopimuksissa on yleensä ehtona, että Saksan täytyy antaa lupa kaluston myymiselle eteenpäin.

Saksan puolustusministeri #BorisPistorius’ksen mukaan päätös annettiin nopeasti, mikä osoittaa Saksan #luotettavuutta ja #sitoutumista Ukrainan turvallisuuteen. Päätös on tervetullut Ukrainalle, joka on kärsinyt Venäjän hyökkäyksistä vuosien ajan.

Vaikka MiG-29-hävittäjät eivät ole uusimpia tai edistyksellisimpiä hävittäjiä, ne ovat silti tärkeä lisä Ukrainan ilmavoimien kalustoon. Ne voivat auttaa torjumaan Venäjän #ilmaiskuja ja parantaa Ukrainan kykyä vastata Venäjän hyökkäyksiin.

Tämä päätös osoittaa myös Saksan sitoutumisen Ukrainan tukemiseen tässä vaikeassa tilanteessa. Vaikka Saksa on yksi Venäjän tärkeimmistä kauppakumppaneista ja ylläpitää #diplomaattisia suhteita Venäjän kanssa, se on myös sitoutunut Euroopan turvallisuuteen ja Ukrainan #itsemääräämisoikeuden tukemiseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta