Lukuaika: < 1 minuutti

#KansainvälinenOlympiakomitea (#KOK) julkaisi viime viikolla suosituksen, jonka mukaan #lajiliitot voivat päästää yksittäiset #venäläis- ja #valkovenäläis-#urheilijat kansainvälisiin #kisoihin #NeutraalillaStatuksella. Tämä linjaus on kuitenkin aiheuttanut kiivasta keskustelua erityisesti #Ukraina’ssa, jossa ollaan #Venäjä’n #hyökkäyssodan kohteena.

Ukrainan #Norja’n-#suurlähettiläs #LilijaHontsjarevytsj on kommentoinut KOK:n päätöstä vastenmieliseksi. Hänen mukaansa KOK:n halu tehdä yhteistyötä Venäjän hallinnon kanssa on kammottavaa, sillä Ukrainan urheilijat joutuisivat kilpailemaan #raiskaajia ja #murhaajia vastaan, jotka kohdistavat väkivaltaa heidän #vaimoihinsa, #miehiinsä ja #lapsiinsa. #Hontsjarevytsj pitää päätöstä uhkana #olympiahengen periaatteille ja uskoo, että venäläisurheilijat saavat tukea #viranomaisilta, #armeijalta tai #yrityksiltä, joilla on yhteyksiä maan hallitukseen.

Hontsjarevytsj korostaa, että #urheilu, #ValtionPropaganda ja #armeija ovat Venäjällä yhtä, ja että Venäjän urheilijat tukevat nytkin sotaa Ukrainassa ja Ukrainan alueiden miehitystä. Hän katsoo, että #terroristivaltio’n edustajilla ja liittolaisilla ei ole paikkaa #olympialaisissa edes neutraalin lipun alla, ja että KOK:n uuden suosituksen mukaan #armeijan tai #turvallisuuspalvelu’n leivissä olevat urheilijat eivät pääse takaisin kansainvälisille kentille.

Vaikka KOK:n uusi suositus antaa mahdollisuuden yksittäisille venäläis- ja valkovenäläisurheilijoille osallistua kansainvälisiin kisoihin neutraalilla statuksella, se ei ole vielä päättänyt, pääsevätkö #Venäjä’n ja #ValkoVenäjä’n urheilijat #olympialaisiin. #Puola’n #urheiluministeri #KamilBortniczuk on jo varoittanut, että jopa 40 maata on valmiina boikottiin, jos edellä mainittujen maiden urheilijat kisaavat Pariisissa 2024.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö