Lukuaika: < 1 minuutti

#Ulkoministeri #TobiasBillström ilmoitti karkotuksista ja kertoi, että #Ruotsi on ilmoittanut #Venäjä’n Ruotsin-suurlähettiläälle #ViktorTatarintsev’ille asiasta. Karkotuksien syitä ei kuitenkaan tarkemmin kerrottu.

Viime vuonna huhtikuussa Ruotsi karkotti kolme #venäläisdiplomaatti’a samasta syystä. Tämä ei ole ainutlaatuinen tapaus, sillä useat eurooppalaiset maat ovat karkottaneet venäläisdiplomaatteja vastauksena Ukrainan sotaan.

Myös #Suomi on karkottanut puolet #diplomaatti-statuksella toimivista #vakoojista.

#Norja ilmoitti kaksi viikkoa sitten karkottavansa 15 venäläisdiplomaattia, ja nyt Ruotsi on liittymässä joukkoon. Diplomaattien #karkotukset voivat johtua muun muassa #vakoilusta, mutta syitä ei aina kerrota julkisuudessa.

Ruotsin #turvallisuuspoliisi on aiemmin arvioinut, että noin joka kolmas venäläisdiplomaatti voisi olla #vakoilija. Tämä on herättänyt huolta Ruotsissa ja muissa #Euroopan maissa.

Venäjän ja länsimaiden välit ovat kiristyneet Ukrainan #terroristi’sen sodan takia, ja diplomaattien karkotukset ovat yksi tapa ilmaista vastalauseita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö