Lukuaika: < 1 minuutti

#Venäjä’n #presidentti #VladimirPutin on allekirjoittanut asetuksen, joka on aiheuttanut huolta kansainvälisillä markkinoilla. Asetuksen mukaan #Putin’in Venäjä voi ottaa haltuunsa ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta Venäjällä, mikäli Venäjän omaisuutta takavarikoidaan ulkomailla. Asetuksen ensimmäinen kohde on suomalainen energiayhtiö #Fortum ja sen entinen tytäryhtiö #Uniper, jotka myytiin #Saksa’n valtiolle viime vuonna.

Asetus on herättänyt kysymyksiä ulkomaisten sijoittajien luottamuksesta Venäjän #talouteen ja #oikeusjärjestelmään. Fortum on yksi Suomen suurimmista yrityksistä, joten tämä päätös voi vaikuttaa koko Suomen talouteen. Suomen valtio omistaa yli 50 prosenttia Fortumin osakkeista, mikä tekee asiasta erityisen merkittävän Suomen kannalta.

Venäjän #hallituksen mukaan omistuksen #haltuunotto on väliaikainen ja sillä pyritään vain varmistamaan yrityksen toimintojen tehokkuus. #Viranomaisten mukaan alkuperäisellä omistajalla ei ole enää oikeutta tehdä johtajuuteen liittyviä päätöksiä, mutta #omistajuus ei muutu.

Kansainväliset markkinat ovat reagoineet asetukseen huolestuneesti, sillä tämä päätös voi vaikuttaa koko Venäjän #talouden #luottamukseen. Ulkomaisten yritysten on vaikea investoida maahan, jossa hallitus voi ottaa haltuunsa heidän omaisuutensa ilman selkeää syytä tai perustetta. Lisäksi tämä päätös voi johtanee kansainvälisen #oikeusjärjestelmä’n arvostuksen heikentymiseen, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti Venäjän #kansainvälisiin #suhteisiin.

Tämän jälkeen yksikään suomalainen yritys ei halua panostaa #Venäjä’lle mitään toimintojaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö