Lukuaika: < 1 minuutti

#Italia’laisen #LaRepubblica -lehden toimittajat #CorradoZunino ja #BogdanBitik joutuivat viime viikolla venäläisten tarkka-ampujien hyökkäyksen kohteeksi #Herson’in alueella #Ukraina’ssa.

Lehden mukaan toimittajat olivat matkalla seuraamaan Ukrainan ja #Venäjä’n välisen #sodan kehitystä, kun heidän autonsa pysäytettiin ja heidät väijytti joukko aseistautuneita miehiä. #Zunino ja #Bitik onnistuivat pakenemaan autostaan ja juoksemaan lähellä sijaitsevaan metsään, jossa he piiloutuivat useita tunteja.

Lehden mukaan #toimittajat olivat paikalla raportoimassa H’ersonin alueella tapahtuneista #taisteluista, joissa #Ukrainan joukot taistelevat #Venäjän #sotilaiden kanssa. H’ersonin alue on ollut keskeisessä roolissa Ukrainan #sodassa, sillä se sijaitsee lähellä #Krim’in niemimaata, jonka Venäjä valtasi vuonna 2014.

La Repubblica -lehden mukaan toimittajien väijytyksen takana oli Venäjän #terroristi-#sotilaat, jotka pyrkivät estämään kansainvälistä #tiedotustoiminta’a #sota-alueella. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa Ukrainan sotaan, vaikka sen sotilaiden rooli on ollut selvästi nähtävissä.

#Italialaislehti on vedonnut kansainvälisiin #toimittajajärjestö’ihin ja Ukrainan #viranomaisiin, jotta toimittajien turvallisuus saadaan taattua #konfliktialue’ella. Lehden mukaan toimittajien kokemus osoittaa, että kansainvälinen tiedotustoiminta on vaarassa Ukrainan omistamilla alueilla.

Toimittajien #väijytys on herättänyt kansainvälistä huomiota ja nostanut esiin kysymyksen siitä, miten konfliktialueilla voitaisiin turvata toimittajien #työskentelyolosuhteet. #Tiedotusvälineiden #vapaus ja mahdollisuus raportoida sodasta on tärkeä osa #demokratiaa, ja kansainvälisten järjestöjen onkin pyrittävä taistelemaan toimittajien turvallisuuden puolesta konfliktialueilla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö