#Ruotsi’n ja #Suomen #merivoimat ovat kohotetussa valmiudessa torjumaan mahdollisia #venäläisten #sabotaasi’yrityksiä maiden #energiaverkko’ja vastaan. Viime aikoina on havaittu #venäläisiä pinta-#aluksia #tuulivoimapuisto’jen ja vedenalaisten #sähkökaapeleiden läheisyydessä, mikä herättää epäilyksen mahdollisista sabotaaseista.

#Venäjä räjäytti vuonna 2022 omat #NordStream #kaasuputket joten heillä saattanee olla halua myös #terrorisoida #Suomi-#Ruotsi -välistä sähkökaapelia.

Ruotsin #merivoimien komentaja #EwaSkoogHaslum on varoittanut mahdollisista #sabotaaseista ja korostanut #merivoimien valmiutta torjua niitä. #Merivoimat pyrkii sekä torjumaan aikeet olemalla kohteiden lähistöllä että näyttämään tahtoamme puolustaa itseämme. Samalla komentaja tuomitsee jyrkästi venäläisten tekemät #kartoitustoimet.

Ruotsin ja Suomen merivoimien #yhteistyö on tärkeää, sillä #Venäjän mahdollinen #sabotaasiyritys voi kohdistua kumpaan tahansa maahan. #Merimatka maiden välillä on nopea, ja yhteistyöllä voidaan parantaa valmiutta torjua mahdolliset uhkat.

Tukholman eteläpuolella #Berga’ssa on tällä hetkellä Suomen merivoimien #sotilaita #harjoituksissa yhdessä Ruotsin #merivoimien kanssa. Tämä osoittaa maiden tiivistä yhteistyötä ja valmiutta torjua mahdollisia uhkia yhdessä.

On tärkeää, että maiden #merivoimat ovat kohotetussa valmiudessa, sillä #energiaverkko’jen #sabotaasi voisi aiheuttaa suuria vahinkoja koko yhteiskunnalle. Ruotsin ja Suomen merivoimien yhteistyö ja valmius ovat tärkeitä tekijöitä alueen turvallisuuden kannalta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta