Lukuaika: < 1 minuutti

Viime viikkoina on herättänyt kansainvälistä huolta #Venäjä’n #armeija’n tiukentunut #kurinpito, joka on johtanut monien #sotilaiden rankaisemiseen hyvin kovin keinoin. #Britannia’n #puolustusministeriö’n #tiedusteluraportin mukaan Venäjän armeija on käyttänyt #improvisoitua #vankiselli’ä, #zindan’ia, rankaisemiseen.

Zindan on perinteinen, vuosisatoja vanha #vankila’muoto, jossa #vanki jätetään virumaan syvään kuoppaan ilman asianmukaista #huolenpito’a tai #oikeuksia. Venäläiset ovat käyttäneet tätä #rankaisumenetelmä’ä jo pitkään, ja esimerkiksi #Uzbekistan’issa on vastaavanlainen vankila, jonka kerrotaan olevan peräti 1 000 vuotta vanha.

#Brittimedia’n kuvaus #zindanista #keskiaikaisena #kidutusmuoto’na ei ole kaukana todellisuudesta. Kuopassa oleva #sotilas on alttiina monille riskeille, kuten #hypotermia’lle, #infektio’ille, #raajojen menettämiselle ja muille #fyysisille ja #henkisille #vammoille. #Zindanin käyttö on täysin vastoin kansainvälistä #oikeutta ja #ihmisoikeuksia.

Käytännön esimerkki zindanin #rankaisutoimi’sta on #venäläissotilas, joka joutui kuoppaan juotuaan #alkoholi’a palvelustoveriensa kanssa. Tämän jälkeen hänet on pidetty #kuopassa kuukauden ajan ilman asianmukaista huolenpitoa. Häntä on myös uhattu syytöksinä: #korruptio ja #humanitaarisen avun varastaminen.

Venäjän armeijan #rankaisutoimien tiukentuminen on huolestuttava merkki maan johtajuudesta ja sen kunnioituksesta kansainvälisiä #ihmisoikeussopimuksia kohtaan. On tärkeää, että Venäjän hallitus lopettaa #zindanin käytön ja varmistaa, että sen sotilailla on asianmukainen #kohtelu ja #suojelu heidän #perusoikeuksiaan. Kansainvälisen yhteisön on myös kannettava vastuunsa tämänkaltaisissa tapauksissa ja varmistettava, että Venäjä noudattaa kansainvälisiä normeja ja oikeuksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö