Lukuaika: < 1 minuutti

On tärkeää muistaa, että mielenosoitus on perusoikeus demokraattisessa yhteiskunnassa, ja sen järjestäminen ja osallistuminen ovat perustavanlaatuisia ilmaisunvapauden ja kokoontumisvapauden oikeuksia. Kuitenkin, jos mielenosoituksen taustalla on selvästi haitallisia ja demokratiaa heikentäviä tavoitteita, on jokaisen yksilön vastuulla harkita tarkkaan, kannattaako mielenosoitukseen osallistumista.

Jos mielenosoituksen agenda on selkeästi Venäjän tavoitteiden edistäminen, joka pyrkii horjuttamaan Suomen demokratiaa ja luottamusta maan sisäisiin asioihin, sen tukeminen ei ole isänmaallista eikä Suomen edun mukaista. On tärkeää tarkastella mielenosoituksen taustalla vaikuttavia tekijöitä ja pyrkiä erottamaan poliittiset agendat kansalaisten oikeuksien ja vapauksien puolustamisesta.

Jos haluaa ilmaista tyytymättömyytensä johonkin asiakokonaisuuteen, on olemassa muitakin keinoja kuin mielenosoitukset, kuten avoin keskustelu, kansalaisaloitteet, vaikuttaminen poliittisiin päättäjiin ja äänestäminen. On tärkeää toimia vastuullisesti ja edistää Suomen demokratiaa ja vakautta, eikä toimia Venäjän vaikutuspiirissä olevien tahojen tavoitteiden mukaisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö