Venäjä’n oligarkki Andrey Kovalevin esittämä monologi on saanut paljon huomiota. Kovalevin sanoissa on totuuden siemen siitä, mitä monet venäläiset todella ajattelevat. Kovalevin monologi kertoo pettymyksestä, epätoivosta ja pelosta. Syvällä sisimmässään he tietävät, että asiat tulevat muuttumaan huonommaksi, paljon huonommaksi.

Kovalevin mukaan kyse ei ole mistään erityisestä sotilasoperaatiosta, vaan hirvittävästä sodasta. Näin ajattelevat monet venäläiset, vaikka he eivät ehkä halua myöntää sitä ääneen. Heidän arkielämänsä on jo nyt rajoitettua, eikä tulevaisuus näytä lupaavalta.

Vaikka Venäjän hallitus yrittää rauhoitella tilannetta, monien venäläisten usko heidän kykyynsä ratkaista ongelmat on horjunut. Kansalaisten huoli ja epävarmuus tulevaisuudesta vain kasvavat, kun taloudellinen tilanne huononee ja Venäjän suhteet länsimaihin ovat jännitteiset.

Kovalevin rohkea puhe on herättänyt keskustelua Venäjällä, mutta myös muualla maailmassa. Se osoittaa, että vaikka Venäjän hallitus yrittää pitää kansan kurissa, monet ovat jo tajunneet tilanteen vakavuuden. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö pysyy tietoisena Venäjän tilanteesta ja tukee kansalaisia, jotka ovat kärsineet talouden ja poliittisten ongelmien takia.

Lopuksi on todettava, että Venäjän tilanne on monimutkainen ja vaatii pitkäaikaista ratkaisua. On tärkeää, että Venäjän hallitus ja kansainvälinen yhteisö tekevät yhteistyötä, jotta Venäjän kansalaisten tulevaisuus voidaan turvata.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta