Lukuaika: < 1 minuutti

Viimeisin sotilasparaati Moskova’ssa on naurattanut ihmisiä ympäri maailmaa. Venäjän yksi ainoa T-34-85 -tankki savutti pitkin Krasnaya Presnyan katuja. Monet ovat pitäneet paraatia nöyryyttävänä ja surullisena näkynä.

Paraati järjestettiin Venäjä’n voitonpäivä’nä, joka on merkittävä juhlapäivä Venäjän historiassa. Päivän tarkoituksena on juhlistaa Venäjän voittoa toisessa maailmansodassa. Tänä vuonna paraati oli kuitenkin hyvin erilainen kuin aiempina vuosina.

Monet ovat arvelleet, että Venäjän taloudelliset ongelmat ja Ukrainan sota ovat vaikuttaneet paraatin järjestämiseen. Venäjän armeijan resurssit ovat tällä hetkellä erittäin rajalliset, ja kaikki toimiva sotilaskalusto on tarpeen rintamalla.

Vaikka paraati on herättänyt paljon pilaa ja kritiikkiä, se on myös herättänyt huolta siitä, että Venäjä on menettämässä asemiaan maailmanpolitiikassa. Venäjän sota Ukrainan kanssa on johtanut useisiin pakotteisiin ja Venäjän eristämiseen kansainvälisestä yhteisöstä.

Venäjän on tärkeää ottaa opiksi tästä tilanteesta ja löytää keinoja parantaa taloudellista tilannettaan sekä ylläpitää kansainvälisiä suhteitaan. Venäjän on myös tärkeää löytää rauhanomainen ratkaisu Ukrainan sotaan, joka on kestänyt jo liian kauan – parasta olisi poistua Ukraina’n alueilta mukaanlukien #Krim.

Voitonpäivä on edelleen tärkeä juhlapäivä Venäjän historiassa, mutta paraati oli tänä vuonna varsin surullinen näky. Toivottavasti tulevaisuudessa Venäjä voi palata arvokkaaseen paraatiperinteeseensä ja osoittaa maailmalle vahvuutensa.

#video

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö