Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjällä on viime aikoina ollut monia ongelmia ja haasteita, joita Kreml ei ole kyennyt ratkaisemaan. Talous on taantunut, korruptio rehottaa, kansainväliset suhteet ovat tulehtuneet ja oppositiolle ei anneta tilaa toimia. Venäjän hallinto yrittää selvitä näistä ongelmista, mutta näyttää siltä, että sen keinot alkavat olla vähissä.

Voitonpäivän paraati on perinteisesti ollut Venäjällä tärkeä tapahtuma, jolla on pyritty osoittamaan maan sotilaallista voimaa ja yhtenäisyyttä. Tämä vuoden paraati oli kuitenkin järjestetty huonosti ja sen tarkoitus ei tullut selväksi. Paraati oli surkea ja omituinen esitys, joka ei onnistunut välittämään viestiä Venäjän mahtavuudesta.

Paraatissa nähtiin vain yksi (1) toisen maailmansodan aikainen museokappale, mikä herätti naurua yleisössä. Lisäksi paraatiin kutsuttujen valtionpäämiesten määrä oli vähäinen, mikä viestitti Kremlin kansainvälisen vaikutusvallan romahtamisesta. Monet maat, kuten Kiina ja Intia, eivät edes lähettäneet edustajiaan paikalle.

Kreml ei ole kyennyt ratkaisemaan Venäjän ongelmia eikä sillä ole selkeää strategiaa niiden käsittelemiseksi. Hallinto yrittää selvitä päivä kerrallaan ja toivoa ihmettä. Tilanne näyttää vaikealta, ja Venäjän tulevaisuus on epävarma.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö