Venäjän Voronežin alueen kuvernööri Alexander Gusev ilmoitti 10. toukokuuta kahden ukrainalaisen miehittämättömän lentokoneen hyökänneen hänen alueensa sotilaskoulutusalueelle yön aikana.

Ilmatorjuntatyön seurauksena toinen miehittämätön lentokone poikkesi kurssistaan ja putosi maahan, kun taas toinen tuhoutui, Gusev kirjoitti Telegramissa.

Kuvernööri ei ilmoittanut henkilövahingoista tai vahingoista, kun taas venäläinen tiedotusväline Baza kertoi 14 sotilaan loukkaantuneen väitetyn hyökkäyksen seurauksena.

Samana päivänä myös Roman Starovoyt, Venäjän Kurskin alueen kuvernööri, väitti, että ilmatorjunta oli tuhonnut miehittämättömän lentokoneen lähellä Kurskia. Hän kertoi, että kukaan ei loukkaantunut, mutta kaasuputki ja talo vaurioituivat väitetysti lentokoneen jäänteistä.

Voronežin ja Kurskin alueet Venäjällä rajaavat Ukrainaan. Kiova ei ole vielä kommentoinut tapahtumia.

Vyacheslav Gladkov, Venäjän Belgorodin alueen kuvernööri, joka myös rajoittuu Ukrainaan, sanoi Shebekinon kaupungin joutuneen pommitetuksi 10. toukokuuta aamulla. Gladkovin mukaan yksi henkilö kuoli hyökkäyksessä.

Venäjä on säännöllisesti ampunut Itä-Ukrainan alueille, jotka rajoittuvat Venäjään, ja myös Venäjän raja-alueita on ammuttu. Ukraina ei ole kommentoinut, oliko se vastuussa hyökkäyksistä.

Venäjällä on raportoitu useista tulipaloista ja muista sabotaasi-iskuista sen jälkeen, kun Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan 24. helmikuuta 2022. Jotkut uskovat näiden iskujen olevan peräisin Ukrainan armeijalta tai paikallisilta partisaaniryhmiltä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta