Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan vastahyökkäys Venäjän hyökkäystä vastaan ei ole tarkoitettu ratkaisemaan sotaa sotilaallisesti lopullisesti. Ukraina ei pyri valloittamaan Moskova’a, eikä Venäjä tule valtaamaan koko Ukraina’a. Venäjä ei myöskään pysty enää merkittävästi laajentamaan valtaustaan, sillä sen armeija pystyy lähinnä puolustamaan jo vallattuja alueita. Ukrainalla on kyllä jo tarvittaessa kyky tuhota Venäjän terroristit täydellisesti niin halutessaan.

Venäjän sotilaskalusto on kärsinyt merkittäviä tappioita Ukrainassa, eikä Venäjä enää pysty kasvattamaan sitä merkittävästi. Venäjän tiedetään käyttäneen vanhentuneita T-55 tankkeja, koska niissä on toimiva 100-millin tykki, johon on edelleen saatavilla ammuksia. Uudemmat panssarivaunut ovat telatykkien korvikkeina, sillä 152-millin kenttätykkeihin ei ole enää riittävästi ammuksia.

Venäjän aseteollisuus kärsii samoista ongelmista kuin läntinenkin, ja sen kapasiteetti on puutteellinen. Venäjä ei ole enää kykenevä valmistamaan panssarivaunuja, koska pakotteet estävät tehokkaasti sotakaluston valmistamisen.

Vaikka Ukrainan vastahyökkäys ei ratkaise sotaa lopullisesti, se on tärkeä askel Ukrainan puolustamisessa ja Venäjän aggression torjumisessa. Ukraina on osoittanut kykynsä puolustaa itseään, ja kansainvälinen yhteisö on osoittanut tukeaan Ukrainalle. Tämä lähettää selkeän ja voimakkaan viestin Venäjälle siitä, että sen aggression seuraukset eivät jää huomaamatta eikä rankaisematta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Ukrainan vastahyökkäys ei ole tarkoitettu voittamaan sotaa sotilaallisesti, mutta se on tärkeä askel Ukrainan puolustamisessa ja Venäjän aggression torjumisessa. Venäjän sotilaskalusto on kärsinyt merkittäviä tappioita, ja sen valmiudet merkittävään aluevaltaukseen ovat rajalliset. Ukraina on osoittanut kykynsä puolustaa itseään, ja kansainvälinen yhteisö on osoittanut tukensa Ukrainalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö