Lukuaika: < 1 minuutti

Yhdysvaltalainen kirjailija-toimittaja E. Jean Carroll on voittanut oikeusjutun Donald Trumpia vastaan, jossa hän syytti Trumpia raiskauksesta ja kunnianloukkauksesta. Valamiehistö määräsi Trumpin maksamaan Carrollille viiden miljoonan dollarin korvaukset. Nyt Carroll harkitsee uuden kanteen nostamista Trumpia vastaan tämän CNN:lle antamien lausuntojen vuoksi.

Trump kutsui Carrollin raiskaussyytöksiä valheelliseksi ja keksityksi tarinaksi ja lisäksi hän luonnehti Carrollia ”kahjoksi”. Carrollin asianajaja on ilmoittanut New York Timesille, että Carroll harkitsee uuden kanteen nostamista kunnianloukkauksesta. CNN:n asiantuntija arvioi, että Trumpin antamat lausunnot ovat antaneet aihetta uudelle kanteelle, sillä valamiehistö katsoi jo kertaalleen Trumpin loukanneen Carrollin kunniaa sosiaaliseen mediaan kirjoittamillaan liki identtisillä kommenteilla.

Yhdysvaltain puolustusministeriön entinen asianajaja ja New Yorkin yliopiston oikeustieteen professori Ryan Goodman katsoo, että Carroll voisi hyvinkin voittaa Trumpin uudelleen oikeudessa. Goodmanin mukaan Carroll voisi mennä oikeuteen ja todeta suoraan, että vastaavista lausunnoista on jo kertaalleen annettu yksimielinen päätös kunnianloukkauksesta.

Carroll kertoo, että Trumpin kommenteista on kerrottu hänelle asianajajaltaan. Hän kommentoi Trumpin haastattelua lehdelle ja sanoo, että se on hölmöä, kuvottavaa, alhaista ja vastenmielistä. Carroll on tyytyväinen, että valamiehistö vahvisti päätöksellään hänen selontekonsa Trumpin seksuaalisesta väkivallasta ja hän on riemastunut voitostaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö