#NATO odottaa #Ruotsi’a

Ruotsin radion lähteiden mukaan NATO valmistautuu jo siihen mahdollisuuteen, että Ruotsi ei ehdi liittyä puolustusliiton jäseneksi Vilnan huippukokoukseen mennessä. Tämä herättää huolta Ruotsin ulkopolitiikassa, sillä moni on pitänyt heinäkuussa järjestettävää huippukokousta ajankohtana, jolloin Ruotsin olisi syytä olla täysivaltainen jäsen Natossa.

Turkki ja Unkari ovat olleet niitä maita, jotka ovat pantanneet ratifioinnin Naton päätöksistä. Ruotsin radion mukaan näiden maiden painostaminen on kuitenkin ollut turhaa, eikä ne ole tehneet muutoksia aiempiin päätöksiinsä. Tämä on aiheuttanut epävarmuutta Ruotsin ulkopolitiikassa, sillä se on riippuvainen NATO:n päätöksistä, joita sen täytyy noudattaa.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström on kuitenkin ilmaissut toiveikkuutensa sen suhteen, että Ruotsi ehtii liittyä NATO:n täysivaltaiseksi jäseneksi ennen Vilnan huippukokousta. Hänen mukaansa Ruotsin ratifiointiprosessi on edennyt hyvin, ja hän uskoo, että se ehtii valmistua ajoissa. Hän on myös korostanut, että Ruotsin liittyminen NATO:on on tärkeää maan turvallisuuden kannalta.

Vaikka Ruotsi ei ehtisikään liittyä NATO:n täysivaltaiseksi jäseneksi ennen Vilnan huippukokousta, se voi silti osallistua kokoukseen kumppanuusmaana. Tämä ei kuitenkaan anna Ruotsille samanlaista turvallisuustakuita kuin täysivaltainen jäsenyys, ja siksi Ruotsin ulkopolitiikassa onkin haluttu liittyä NATO:n täysivaltaiseksi jäseneksi.

Ruotsin pääsy NATO:on on ollut pitkään keskustelujen kohteena, ja monet ovat pitäneet sitä tärkeänä maan turvallisuuden kannalta. Vaikka Ruotsin ratifiointiprosessi on edennyt hyvin, painostus Turkkia ja Unkaria kohtaan ei ole tuottanut toivottua tulosta. Tämä herättää huolta siitä, että Ruotsi ei ehdi liittyä täysivaltaiseksi jäseneksi ennen Vilnan huippukokousta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta