Venäjän ilmatorjuntajoukot ovat jälleen kerran joutuneet naurunalaiseksi, kun heidän ilmatorjuntajärjestelmänsä on osunut Venäjän omiin ilma-aluksiin. Lauantaina 13. toukokuuta Brjanskin alueella Ukrainan rajan lähistöllä tapahtui neljä ilma-aluksen tippumista, joista kaksi oli Mi-8-helikoptereita ja kaksi hävittäjälentokonetta, Suhoi Su-34 ja Su-35. Kaikki neljä ilma-alusta olivat Venäjän ilmavoimien omistuksessa.

Tietojen mukaan Venäjän ilmatorjuntajärjestelmä’n känniset sotilaat on ampunut ilma-alukset alas virheellisen tiedon perusteella. Aluksi ilmoitettiin, että alueella olisi ollut Ukrainan armeijan ilma-aluksia, mutta myöhemmin selvisi, että kyseessä olivat Venäjän omat koneet. Venäjän puolustusministeriö on myöntänyt tapahtuman, mutta sanoo, että se johtui teknisestä virheestä.

Neljän ilma-aluksen menettäminen yhden päivän aikana on vakava isku Venäjän ilmavoimille ja heidän ilmatorjuntajärjestelmilleen.

Se on myös aiheuttanut paljon naurua ja pilkkaa ympäri maailmaa. Monet ovat ihmetelleet, miten Venäjän armeija voi ampua omia ilma-aluksiaan alas.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjän ilmatorjuntajärjestelmät ovat aiheuttaneet tällaisia ongelmia. Vuonna 2018 Venäjän ilmatorjunta ampui Syyrian taistelukentillä Venäjän omistaman Il-20-viestintälentokoneen alas, mikä johti 15 ihmisen kuolemaan.

Venäjän puolustusministeriö on sanonut, että se aikoo tutkia tapauksen perusteellisesti ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin varmistaakseen, että vastaavaa ei tapahdu tulevaisuudessa. Kuitenkin on selvää, että Venäjän ilmatorjuntajärjestelmien käyttäjien on selvittävä kännistään merkittävästi, jos Venäjä haluaa estää vastaavat tapahtumat tulevaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan tapaus osoittaa, että Venäjän armeija on edelleen haavoittuvainen ja että sen sotilaat ovat huumeiden ja alkoholin väärinkäyttäjiä.

Lue myös päivitetty artikkeli:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta